Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İlköğretim Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, "Eğitim tanımlanabilen ancak asla satırlara sığmayacak kadar derin ve yaşamın içinde hayat bulan insan kadar canlı ve değişken bir yapıdır. Öğrencilerimizin bireysel özellikleriyle, öğretmenlerimizin yöntem ve teknikleriyle şekillenen can damarımızdır. Dokunuşların zarafetiyle ileriye taşınan, daima ilgi, sevgi, sadakat bekleyen nazlı bir çiçektir. Eğitim ve öğretim geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Bugün yapılacak hatalar yarın karşımıza derin uçurumlar olarak çıkabilecektir. Bizler ülkemizin geleceğinin mimarları olarak öğrencilerimize bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğimizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, milli ve manevi değerlerine bağlı hedefini bilen şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden eminim. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevimizden bir an olsun ayrılmayacağımıza emin olabilirsiniz" dedi. 

21 Eylül'de kavuşturacağız
Hakan Cırıt, "Diğer ülkeler gibi, ülkemizin de içinde bulunduğu pandemi durumu ortadadır. Her ülke kendi içinde bulunduğu sağlık durumlarına göre tedbirler alıp eğitimlerine hayatlarına şekil vermektedirler. Ülkemizde de pandemi başlangıcından itibaren alınan tedbirler ve uygulamalar öğrencilerimizin yani milletimizin sağlığı içindir. Pandemi başlangıcından 2 gün sonra okulları tatil ederek uzaktan eğitime ve TRT EBA TV yayınlarıyla başladığımız uzaktan eğitim günleri 21 Eylül 2020 itibariyle seyreltilmiş olarak hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimlerimizle devam edecektir. 21 Eylül 2020 tarihinde ilkokul 1.sınıflarımızı ve okul öncesi öğrencilerimizi okullarıyla ve öğretmenleriyle yüz yüze eğitimlerine kavuşturacağız, sonraki haftalar ise bakanlığımızın ve bilim kurulunun tavsiyeleri üzerine diğer sınıflardaki öğrencilerimizi de okullarına kademeli olarak davet edeceğiz" diye konuştu. 

Eskişehir'de okullarda her türlü önlem alındı 
Hakan Cırıt, "Öğrencilerimizin sağlığı, milletimizin sağlığı için; pandemi başlangıcından itibaren okullarımızın tamamı, bina içi tüm alanları, bahçeleri, parkları, servis araçlarımız dahil çok kez dezenfekte edildi ve rutin bir şekilde dezenfekte edilmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü iş birliği ile okullarımız için belirlenen hijyen standartları doğrultusunda okullarımız Okulum Temiz Belgelerini alıyorlar. Okulum Temiz Belgesini alabilmek için sadece hijyen değil pandemi ile okulda yaşam gereksinimleri konusunda her türlü yönlendirici önlemler ve risk değerlendirmeleri yapılmakta, gözlem odalarına kadar hazırlıkları tamamlanmaktadır. Kısaca pandemide okulda yüz yüze eğitime dair her türlü önlemlerimizi aldığımızı söylemek isterim" dedi. 

Gece gündüz iletişim halindeler 
Hakan Cırıt ayrıca, "Yine pandemi başlangıcından itibaren öğretmenlerimiz öğrencileriyle uzaktan eğitimler aracılığıyla eğitimlerine devam etmişlerdir. Pandemi yaşayan 188 ülke arasında yalnızca 2-3 ülke hem TRT EBA TV kanalları gibi kanal kurmuş ve onlara özel eğitimler hazırlamış hem de milyonlarca öğrenciye kendi öğretmeniyle canlı ders verebilmiştir. Uzaktan eğitim konusunda Sayın Bakanımız Ziya Selçuk'un da söylediği gibi pandemiden sonra öğretmenlerimiz uzaktan eğitimlerinin yanı sıra artık gece gündüz öğrencileriyle iletişim halindeler ve eğitimlerine devam etmektedirler" diye konuştu. 

Velilere önemli uyarılar... 
Hakan Cırıt, velilere de önemli uyarılarda bulundu ve "Değerli velilerimiz, Sosyal hayatınızda yapacağınız kısıtlamalar çocuklarımızın tüm kademelerde erken vakitte okullara başlamasını sağlayacaktır. Sosyal hayatınızda artık toplu törenler ve kalabalık yerlerden kaçınmanız gerekmektedir. Sizlerden hayatınızda bu kısıtlamaları uygularken, çocuklarımızın eğitim ve öğretimi düşünerek hareket etmenizi istiyoruz. Günlük yaşamımızın şartı haline gelen sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. Bir süre daha komşuluk ve akrabalık ilişkilerinizi uzaktan sürdürerek çocuklarımızın sağlığını düşünmenizi istiyoruz. Alacağınız her tedbir, sadece eğitim ve öğretimi değil, devletin bütün kurumlarını rahatlatacaktır. Eğitim ve öğretimde boşa geçen her zaman, çocuklarımızın ileriki yaşamlarında sıkıntıya yol açacaktır. Kurallara uyalım, eğitim ve öğretimi aksatmayalım. Bakanlıklarımızın tüm kurumlarıyla iş birliği ile her türlü zorluğun, musibetin üstesinden geleceğimize inanıyorum ve pandemi günlerinin başından bu zamana kadar gerek okullarımızın pandemiyle okulda yüz yüze eğitim için hazırlanmasında gerekse pandemiyle mücadelenin her alanında görev alan tüm öğretmen ve yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bulunan, fedakârca görevini ifa ederken Şehitlik makamıyla şereflenen, Gazilik unvanıyla onurlanan eğitim camiamızın Aziz Neferlerini saygı ve şükranla yâd ediyor, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten bütün personelimize ve elbette sevgili öğrencilerimize başarılarla dolu bir yıl diliyorum" dedi.