Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.
Liselere giriş kapsamında düzenlenen merkezi sınava ilişkin LGS tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın ardından 10 Ağustos Pazartesi günü erişime açıldı. Adaylar  http://meb.gov.tr internet adresinden sorgulama işlemlerini yapabiliyorlar. Nakil işlemlerinin yapıldığı MEB E okul giriş ekranı, LGS yerleştirme sonuçları için beklenen günün gelmesiyle beraber gündeme geldi. Birinci nakil başvuruları bugünden itibaren yapılabilecek. e-Okul girişi ile nakil işlemleri ve boş kontenjanları görüntülenecek. 

LGS NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? 


Lise nakil işlemleri LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos tarihleri aralığında alınacak.Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 17 Ağustos 2020 ve 24 Ağustos 2020 tarihlerinde ilan edilecektir.