Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde kullandığı twitter hesabından öğretmenlere ve eğitim camiasında çalışan herkese yapılan şiddet ya da benzeri girişimlere karşı korumacı bir davranış göstererek yasal düzenleme yapılması adına çalışma başlattıklarını tüm kamuoyu ile paylaştı.

Yaptığı paylaşımda öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve bu meslekte görev yapan hiç kimseye sözlü ya da fiziki anlamda bir şiddet uygulanmasının asla kabul edilemez bir davranış olduğunu dile getiren bakan, bu konu hakkında gerekli yasal düzenlemelerin en kısa süre içerisinde başlatılacağını ve herkes için yasal düzenlemelerin uygulanabilir olacağını söyledi.

Türk Ceza Kanunu'nda ilgili maddeye ek olarak günümüzde çalışan öğretmenlere uygulanan her türlü şiddete karşılık geniş çaplı düzenlemeler yapılacağını ve bu düzenlemelerin ise birtakım mobil uygulamalar ile tüm Türkiye çapında yaygınlaşacağını anlattı. Bu mobil uygulamaların başında "Kırmızı Tebeşir" adlı çalışma, eğitim camiası arasında oldukça dikkat çekti.

Ayrıca Bakan Ziya Selçuk tarafından şiddete maruz kalan tüm eğitim çalışanlarına her türlü desteğin sunulacağı söylendi. Okul ortamında yaşanan her türlü şiddet olayı, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin eğitim motivasyonlarını oldukça olumsuz etkiliyor ve bu durumu kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturulabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları geniş çapta bir hazırlık yapma aşamasında. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili yasal düzenlemeler konuşulacak ve tüm gelişmeler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.