MEB,ülkemizde en çok kullanılan uygulamalar arasında olan e-devlet uygulamasını yeniledi. Artık uygulama ile veliler bilgilendirilecek. E-devlet uygulaması internet marketlerinde en çok yüklenen ve kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Bu uygulama 50 milyona yakın cihazda kurulu halde bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığının alt kolu olan bilgi işleri dairesi başkanlığı bünyesinde yeni özellikler getirilerek ülkenin hizmetine sunuldu. Milli Eğitim bakanlığı tarafından öğrencilerimizin velilerine hiçbir ücret karşılığı almaksızın sunulan e-devlet uygulaması, öğrencinin eğitim hayatına atıldığı ilk günden eğitiminini bitirene kadar bütün eğitimsel bilgileri İnternet ortamında sunan bir uygulamadır.

E-devlet'ten öğrenci velilerine bildirim gelecek

Bakanlığın esas amacı bu mobil uygulama ile velilerin,öğrencileri çok daha kolay takip edebilmesini amaçlıyor. E-devlet uygulamasında yenilik olarak artık velilere öğrenci hakkında bilgiler bildirim aracılığı ile aktarılacak. Velilere öğrencinin yaptığı devamsızlıklar ulaştırılacak. Böylelikle öğrencilerin devamsızlığının düşürülmesi amaçlanıyor.

Milli Eğitim bakanlığı bilişim sistemini tek bir çatı altında birleştirmişti Milli Eğitim Bakanlığı veliler ve öğrencilere sunduğu olanakları hep elektronik ortamda yaptı. Döküman Yönetim Sistemi, E-personel, MEBBİS gibi hizmet verdiği elektronik uygulamalar artık tek bir çatı altında toplanacak. Belirlenen tek bir şifreyle giriş yapılabilecek.