Eskişehir'de bugün yüz yüze eğitim okullarda alınan koronavirüs tedbirleri ile başladı. Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencileri tedbirler dahilinde okullarıyla ve öğretmenleri ile tanıştı. Öğrencilerin uyum haftasında haftanın sadece bir günü okullara gideceği açıklanırken, veliler arasında bazı okulların öğrencileri haftanın 5 günü okula çağırdığı yönünde iddialar konuşulmaya başladı...

"Her öğrenci haftanın sadece bir günü"

Konuyla ilgili görüştüğümüz Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, uyum haftası olan bu haftada her öğrencinin haftanın sadece bir günü yüz yüze eğitim yapacağını ve okula gideceğini belirtti. 

"Tüm okullarda aynı, haftanın sadece bir gününe göre ayarlandı"

Hakan Cırıt, "Velileri tarafından okullara gönderilen öğrencilerimiz haftanın 5 günü okula gitmesi söz konusu değil. Okullarımızda bir planlama dahilinde öğrencilerimiz yüz yüze eğitim yapacaklar. Örneğin, 20 kişilik bir sınıf var. Bu sınıf 4'e veya 5'e bölünecek, her grup haftanın belli günü okula gidecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün okullarında da , özel okullarımızda da bu şekilde uygulanacak. Tersi bir durum hiçbir okulumuzda söz konusu değil" dedi. 

"Önümüzdeki hafta, haftanın iki günü olacak"

Hakan Cırıt, "Önümüzdeki hafta da, haftada iki gün eğitime geçilecek. Yine o sınıftaki öğrensi sayısı bölünecek ve gruplara ayrılacak. Öğrenciler ona göre haftanın iki günü okula gidecekler" diye konuştu. 

"Online eğitimler de sürüyor, velilerimiz endişe etmesin"

Online ve uzaktan eğitimlerin de devam ettiğinin altınız çizen İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Eskişehir'de okullarımızda gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği her şeyden önce gelir, velilerimizin endişesi olmasın. Ancak halen endişe duyan ve çocuklarını okula haftanın bir günü de olsa göndermek istemeyen velilerimiz de var. Onları da anlayışla karşılıyoruz. Ve o çocuklarımız da mağdur olmayacaklar, online eğitimlerine devam edebiliyorlar. Bu konuda da bir sıkıntımız yok" dedi. 

Hakan Cırıt, "Eskişehir'deki tüm okullarımız gezildi, hazırlıklar yapıldı. Tüm öğrencilerimize maskelerini biz dağıtıyoruz. Dezenfektanlar tedarik edildi. Sosyal mesafeye son derece dikkat ediliyor. 1. sınıflar okula yeni başladıkları için yüz yüze eğitime çok muhtaçlar, okul ortamıyla tanışmaları eğitimleri için önemli. Bu nedenle velilerimizin çocuklarını mümkün mertebe okullara göndermelerini istiyoruz. Önceliğimiz her zaman çocuklarımızın sağlığı olacak" dedi.