Üniversiteye gidecek öğrenciler için YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra ikinci adım geldi. Bugün itibari ile erişime açılan tercih sayfasından okul seçimlerini yapacak olan öğrenciler tercih sonuçlarının belli olmasını bekleyecek.  Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’a kadar sürecek. Haberimizden YÖK atlas tercih robotunu nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca YKS tercih kılavuzuna da erişebilirsiniz.

KONTENJANLAR, TABAN TAVAN PUANLARI VE DAHASI…

Üniversite kontenjanları, 2020 YKS taban ve tavan puanlarının yer alacağı YKS tercih kılavuzu günler önce yayınlandı.  ÖK’ten yapılan açıklamaya göre bu yıl örgün programlar için (uzaktan öğretim dahil, okul birincisi kontenjanları hariç olmak üzere) belirlenen toplam kontenjan 845 bin 909 oldu.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.