Atakum Belediyesi tarafından hazırlanan "Üreten Kadın Güçlü Atakum Projesi"nin kapanış toplantısını çini sergisi süsledi.

"Üreten Kadın Güçlü Atakum Projesi", Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı (IKG PRO) olduğu Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programı kapsamında desteklenerek 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren Atakum Belediyesi tarafından yürütüldü. Bin 200 proje içerisinden 40 proje arasına girmeyi başaran "Üreten Kadın Güçlü Atakum Projesi"nin toplam bütçesi 206 bin 576 euro oldu. Proje süresince 3’ü engelli 50 kadın katılımcıya alanında uzman eğitimciler tarafından; 24 saat İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi, 8 saat İlkyardım Eğitimi, 32 saat KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 312 saat Çini İşlemeci-Çinici Meslek Eğitimi verildi. Ayrıca 50 katılımcı kadın arasından seçilen 25 kişiye tamamlayıcı meslek olarak 176 saat Tahrirci-Çinici Meslek Eğitimi verildi.

Hayat Boyu Öğrenme Modülleri doğrultusunda verilen eğitimler sonunda 50 katılımcı kadın, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifikalandırıldı. 50 kadın kursiyerin devlet tarafından yeni girişimcilere yönelik verilen 50 bin TL geri ödemesiz ve 100 bin TL geri ödemeli destekten faydalanmaları için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilerek, eğitimler KOSGEB tarafından sertifikalandırıldı. Proje kapsamında katılımcılarımızın farkındalık düzeylerini artırmak amacıyla; Etkili İletişim, Kadın ve Aile Sağlığı, Aile İçi Şiddetin Psikolojik Yansımaları ve Satış Pazarlama Teknikleri konularında her biri 6 saat olacak şekilde 4 ayrı seminer düzenlendi. Genel katılıma açık olarak düzenlenen seminerler kapsamında toplamda 450 kadın katılımcının bilinç düzeylerinin artırılması hedeflendi. Projenin kapanış toplantısı ve çini sergisi Atakum Belediyesi Yalı Kafe’de organize edildi.

Başkan Taşçı: "Çini eğitimi alan kadınlar, belediyemizin çini fırınından yararlanabilecek"

Toplantıda açılış konuşması yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Kadınların işgücünün çalışma hayatına dahil edilmesi toplumsal kalkınmada önemli bir etkendir. İstihdama katılan kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması hem kendisi hem ailesi hem de toplum için önemli sosyal kazanımlar sağlayacaktır. ’Üreten Kadın Güçlü Atakum Projesi’ ile işgücü piyasası içinde bulunmayan 25-64 yaş arası 3’ü engelli toplam 50 kadına hayat boyu öğrenme anlayışı çerçevesinde mesleki yeterlilik kazandırmak suretiyle istihdam edilebilirliklerine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Bu mesleği kazanan hanım kardeşlerimiz kendi çalışmalarında belediyemizin çini fırınından yararlanabilecekler. Atakum Belediyesi olarak, Atakum Kültür ve Eğitim Merkezleri (AKSEM) bünyesinde, çinicilik, sepet örücülüğü, feretiko bez dokuma gibi aktif olarak devam eden kurslarımızda üretilen ürünlerin satışını AKSEM adıyla oluşturacağımız web satış noktasından yapabileceğiz. Atakum Belediyesi sadece Samsun’un değil Karadeniz’’in en hızlı gelişen bir ilçesi. Bu manada hanım kardeşlerimizin kalkınması ve ufuklarının açılabilmesi için belediye olarak gerekli imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Samsun’da belediyeler bünyesinde sadece Atakum Belediyesinin bünyesinde Kadın ve Aile Müdürlüğü kurulmuştur. Bu müdürlük sadece hanım kardeşlerimizin istihdamına yönelik projeler yürütüyor" dedi.

Projeden desteklerinden ötürü Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Atakum’da bu alanda yapılan çok önemli ve güzel çalışmaların olduğunu belirtti. Sanatın her şeyden önce kişisel gelişime çok faydası olduğunu dile getiren Karaaslan, proje kapsamında yapılan çalışmalardan ötürü bütün kadınları kutladı.

Konuşmaların ardından hediye takdimi gerçekleştirildi. Kapanış törenin ardından çini sergisinin açılışı yapılarak hep birlikte çini sergisi gezildi. Programa; AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı, çini sanatçısı Ayşe Özkan, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.