Eskişehir’de Ocak ayında Yunusemre Esnaf Kefalet Kooperatifinde seçim heyecanı yaşanacak. Şimdi ye kadar adaylığını açıklayan 3 isim oldu. Şengül Al, Uğur Can ve Abdurrahman Yüceer adaylıklarını açıklayan isimler oldular.

Şengül Al ve Uğur Can çalışmalarına rutin bir şekilde devam ederken Abdurrahman Yüceer ise yaşattığı problemlerle gündemden düşmüyor. Aynı zamanda Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığı da yapan Abdurrahman Yüceer Ağustos ayında Eskişehir’de görev yapan gazeteciler ile üslup problemi nedeniyle sıkıntı yaşamıştı. Gazeteci cemiyetlerinin sert bir dille eleştirdiği Yüceer özür de dilememişti.

Yunusemre Esnaf Kefalet Kooperatifi adaylığını açıklayan ve dolaştığı her yerde ‘yeni başkan ben olacağım’ söylemleri ile havaya giren Abdurrahman Yüceer yine bir üslup tartışması ile gündeme geldi. Kendisini arayan bir gazeteciye doğru olmayan tavırlar sergileyen ve üst mertebeden ifadeler kullanan Abdurrahman Yüceer’in ne yapmak istediğine hiçbir şekilde anlam verilemiyor. Eskişehir’de kendisi boykot etmeyen azınlıktaki gazetecilere dahi bu şekilde davranması Abdurrahman Yüceer’in doğru bir aday mı sorusunun gündeme gelmesine neden oluyor. 

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve birçok oda başkanının açıkça destek verdiği Abdurrahman Yüceer’in adaylığı konusu bu tarz skandallar nedeniyle zedeleniyor. 

Yunusemre Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimlerinin tarihi henüz kesinleşmezken Şengül Al ve Uğur Can isimlerinden birisinin seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.