Alman otomobil devi Wolkswagen grubunun otomotiv üreticisi olan Audi teknolojik gelişmeler neticesinde gerçekleşen yenilikler ile istihdamda bulundukları personel sayısında değerlemeler yaparak yeni bir eylem planı çerçevesinde ülkedeki fabrikalarda 2025 yılına kadar 9 bin 500 pozisyonu iptal edeceğini açıklamıştır. Audi tarafından yapılan açıklamaya göre Alman büyük şirket kemer sıkma politikası kapsamında maliyetleri en aza düşürmek için tasarruf tedbirlerini devreye sokacak.

Şirket söz konusu kararını İşçi Temsilcileri Kurulu ile uzun süreli müzakereler neticesinde işçilerin işten çıkarılmayacağını açıkladı. İşten çıkarma politikasının yerine boş pozisyonlar için yeni personel alınmayacak, çalışan personeller için erken emeklilik teklifleri sunulacak.

2025 yılına kadar elektrik teknolojisinin yeni üretilecek araç sürecindeki hareketlilik ve dijital gelişmeler neticesinde 2 bin yeni pozisyon açılacağını dile getirdi. Şirket 2029 yılına kadar üretim maliyetlerini en aza indirerek 6 milyar avroluk tasarruf yapmayı, yeni nesil elektrikli araç üretimi için gerekli olan yatırım finansmanını sağlayarak atılımlar gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Son dönemlerde kapsamlı ve köklü bir dönüşüm içinde olan otomotiv sektörü iş pozisyonlarının bazılarında daralma planlanarak sözleşmelerin iptal edilmesi dikkatleri çekiyor. İçten yanmalı eski teknoloji motorlardan yeni nesil elektrik teknolojili yeni motorlara geçildiğini belirterek diğer araçlara göre daha az parça bulunduğu için daha az işçiye ihtiyaç duyulmaktadır.