Hafta sonunun ardından haftanın ilk günü altın piyasasındaki güncel durum netleşti. Dolar kuru ve ons altın kaynaklı değişimler bu hafta da gerçekleşti. Dolar’ın 7,56 lira seviyelerine çıkması ve ons altının bin 700 dolar barajını aşarak bin 726 dolar üzerinden işleme alınması iç piyasadaki altın fiyatlarına yaradı. İşte Bigpara’dan alınan güncel veriler…

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gramı haftanın ilk gününde yaşadığı yüzde 1,19’luk yükselişle birlikte 420 lira seviyesine yükseldi.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Yatırımcısının her dönem gözdesi olan çeyrek altın bugün 685 liradan alınırken 697 liradan satışa sunuluyor. 700 lira barajına doğru ilerleyen çeyrek altının hangi seviyede konumlanacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

3 bin lira barajından uzak bir görünüm çizen cumhuriyet altını ise 2 bin 731 liradan alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı 2 bin 779 lirada bulunuyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

15 Mart t 2021 tarihinde yarım altın 1.370 liradan alış, 1.392 lira satış fiyatıyla işlem görüyor.

2021 yılına 454 liradan giren gram altın fiyatları Merkez Bankası'nın sıkı para politikası neticesinde gerileyen dolar kurunun etkisiyle kademe kademe geri çekildi. Gram altın fiyatları, formül gereği ons ve dolar/TL'deki hareketten etkilenerek yönünü belirliyor. Ons altın fiyatları tarafında ise baskı devam ediyor. ABD tahvil faizleri, teşvik paketi ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ons altının kaderini belirleyen etkili kriterler arasında yer alıyor.