Yatırımını altından yana kullanan binlerce vatandaş fiyatlardaki düşüşle beraber yatırımlarına yön vermek üzere altın fiyatlarından gelen canlı ve güncel rakamları takip ediyor.  Dolar kuru ve ons altın kaynaklı değişim yaşamayı sürdüren altın fiyatları Merkez Bankası’nın yarın açıklayacağı faiz kararı öncesi sakinliğini koruyor. Hem ons altında hem de dolar kurunda büyük değişimlerin yaşanmaması nedeniyle iç piyasada altın fiyatları sakin bir hafta açılışı gerçekleştirdi.

ALTIN FİYATLARI 17 ŞUBAT ÇARŞAMBA 2021

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı 17 Şubat 2021 Çarşamba günü 403 liradan işleme alınıyor. Gram altının 403 TL olduğu aynı dakikalarda ons altın ise bin 703 dolar seviyelerinde bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış fiyatı hafta açılışında 658 lira olarak belirlenirken, satış fiyatı ise 675 lirada bulunuyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Yatırımcısının sıklıkla tercih ettiği ürünler arasında bulunan cumhuriyet altını ise bugün 2 bin 623 liradan alınırken satış fiyatı ise 2 bin 679 TL’de bulunuyor.

Altının hafta kapanışında hangi konumda yer alacağı ise Cuma günü netleşmiş olacak. Altın piyasasının gözü de dolar kuru nedeniyle Merkez Bankası’nın faiz kararında olacak. Analistler, kısa vadede ons altında dalgalı seyrin devam edebileceğini belirtiyor. Uzmanlar, salgın kaynaklı endişeler, teşvik paketi gelişmeleri ve doların küresel çaptaki seyri kısa vadede ons altın üzerinde etkili olmaya devam edeceği görüşünde.