Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle, girişimci kadın çiftçiler ödüllerine kavuştu. Bu törende, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir konuşma yaptı. Pakdemirli, Türkiye’nin bir tarım ülkesi olabilmesi hususunda kadınların büyük önemine vurgu yaptı. Pakdemirli, konuşmasında Barış Pınarı Harekâtı’na da atıf yaparak, ordumuzun azmine ve kabiliyetine dikkat çekti ve değerli bir diplomatik başarı kazanıldığını dile getirdi.

Bugün tarımdaki pek çok gelişmenin kadın elinden çıktığının altını çizen Pakdemirli, girişimcilik alanında kadınlara büyük destek verdiklerini ve pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdiklerini söyledi. Genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesine dair programla ilgili olarak, bu programa başvuran kadınlara istihdam hususunda pozitif ayrımcılık uyguladıklarını aktaran Pakdemirli, programa başvuran kişilerin yüzde 60’ının kadın olduğunu sözlerine ekledi. Geçen üç yıl zarfında, kadın çiftçilere yönelik olarak 865 milyon lira ödeme yapıldığını paylaşan Pakdemirli, 18 adet tarımsal maksatlı kadın kooperatifine de değişik hususlarda 15 milyon lira büyüklüğünde kredi kullandırıldığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kadın çiftçilere verdiği desteklerle, sektörde kadın payının ve gücünün artış gösterdiği, bu artışın sevincinin verilen ödüllerle pekiştirildiği yorumları yapıldı.