Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Erol Ayyıldız'ın başkanlığında Eskişehir'de yapıldı.

Toplantıya; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim katıldı.

3 ilin ekonomik görünümüne olumlu katkılar sağlayacak oturumun bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Ayyıldız, toplantı vesilesiyle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ayyıldız, şunları söyledi:

"Bölgemizde gelişmişlik farklarını azaltmak, merkezden tahsis edilen kaynakların yerelde etkin ve verimli kullanımını sağlamak; kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek amacı ile kurulan BEBKA; faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana Bursa-Eskişehir-Bilecik bölgesinin gelişmesine yön verecek amaç ve önceliklerin belirlenmesinde stratejik bir rol üstlenmiştir.

Bu kapsamda ülkemizin başlattığı 'Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sağlamak için BEBKA olarak 'Yazılım Geliştirme ve Kodlama Atölyeleri' başlatılmıştır. BEBKA 'Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı'nın bir kez daha illerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; tüm katılımcılara teşekkür ediyorum."

Vali Ayyıldız'ın açılış konuşmasından sonra KOVİD-19 pandemi sürecinde BEBKA tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve projeler değerlendirildi.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.