Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomistler ve bazı medya mensuplarıyla bir araya geldi. Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomistlerin sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Kısa çalıma ödeneği ve işten çıkarma yasağı uzatılacak mı?" sorusuna, "Paydaşlarla görüşüyoruz. Bu manada çok geniş kapsamlı ciddi bir paket çalışması içindeyiz" yanıtını verdi.

"İstihdam kalkanı" diyebiliriz

Albayrak, kısa çalışma ödeneğinin ve işten çıkarma yasağı uzatılıp uzatılmayacağının sorulması üzerine, "Paydaşlarla görüşüyoruz. İstikrar, piyasanın mimimum etkilenmesi önemli. Bu manada çok geniş kapsamlı ciddi bir paket çalışması içinde Çalışma Bakanlığı'mız. Biz de katkıda bulunuyoruz. İstihdam kalkanı diyebileceğim bir paketle bir hazırlık içinde çalışma yürütüyoruz" dedi.

O krediler de olacak mı?

Bakan Albayrak, "Tatil, konut, otomotiv, çeyiz kredisinin ilk sinyalleri nedir? İlgi var mı?" sorusuna da "Bankalarımızdan ilk gelen rakamlarda bir çoğunda yoğun bir talep var. Ötelenen, ihtiyaç taleplerini desteleyecek rakamlar söz konusu. Konut rakamı 15 bini geçmişti 2 günde" yanıtını verdi.