ANKARA (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, pazartesi günü 2017 yılına ilişkin bütçe rakamlarını açıklayacaklarını belirterek, "Yılın başında 'Türkiye ekonomisi şöyle oldu, böyle oldu, mali disiplin ortadan kalktı' diyenlere pazartesi günü bir sürprizimiz var. Türkiye ekonomisinin güçlü olduğu kadar, kamu maliyesinin de hala güçlü olduğunu ortaya koyan bir performansı hep beraber sergileyeceğiz." dedi.

Ağbal, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi'nde düzenlenen "Defter Beyan Sistemi"nin tanıtım toplantısında, bir esnaf çocuğu olarak esnafla bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Hükümet ve Bakanlık olarak esnafın her zaman yanında olduklarını ifade eden Ağbal, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde esnafın hükümetine, milletine ve Cumhurbaşkanına sahip çıktığını vurguladı.

Türkiye'nin her geçen gün güçlendiğine ve kalkındığına işaret eden Ağbal, "2017 yılını bitirdik. Allah'a şükürler olsun, 15 Temmuz 2016'dan sonra alçak darbe girişiminin oluşturduğu birtakım kaygıları yaşadık. Alçak darbe saldırısını milletçe geçiştirdik. Özellikle ekonomiyle de ilgili 2017'nin başında ifade edilen bütün kara bulutları dağıttık. İçeridekilere de dışarıdakilere de ekonomiye ilişkin sürekli olumsuz beklentileri ifade edenlere karşı da Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdik." diye konuştu.

- "Pazartesi sürprizimiz var"

Türkiye'nin 2017 yılının üç çeyreğinde ortalama yüzde 7,4 büyüdüğünü, yılın tamamında da yüzde 7 civarında büyüyeceğini dile getiren Ağbal, "2018 yılından umutluyuz. Türkiye ekonomisi 2018 yılında da büyüme trendini devam ettirecek. Burada hükümet olarak bugüne kadar aldığımız kararların ne kadar doğru ve isabetli olduğunu gördük. 2018 yılında da ekonomiyi ayakta tutmak için birçok başka tedbirler alacağız." ifadelerini kullandı.

Ağbal, pazartesi günü 2017 yılına ilişkin bütçe rakamlarını açıklayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yılın başında 'Türkiye ekonomisi şöyle oldu, böyle oldu, mali disiplin ortadan kalktı' diyenlere pazartesi günü bir sürprizimiz var. Türkiye ekonomisinin güçlü olduğu kadar kamu maliyesinin de hala güçlü olduğunu ortaya koyan bir performansı hep beraber sergileyeceğiz. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ekonomide oluşturduğumuz bu güç sayesinde önce ekonomimiz, sonra bütçemiz düzeldi."

- "Özel sektör ve esnaf için ilave desteklerimiz olacak"

Ağbal, bütçe sonuçlarının açıklanmasıyla bu yıl ekonomisi, bütçesi ve kamu maliyesiyle güçlü bir Türkiye fotoğrafı sergileyeceklerini kaydetti.

Hükümet olarak bu yıl da ekonomide faaliyet gösteren bütün unsurları daha ileriye taşıyacak ek adımlar atacaklarının altını çizen Ağbal, "Özellikle Maliye Bakanlığı olarak 2018 yılında yatırım harcamalarının daha da artması, özel sektör ve sizlerin (esnafın) daha fazla yatırım yapması için ilave birtakım desteklerimiz olacak. Bunları da inşallah Sayın Başbakanımız önümüzdeki günlerde açıklayacak" dedi.

(Sürecek)