Türkiye’de salgının başlangıcından bu yana 23 binden fazla kişinin ölümüne yol açan corona virüsüne karşı dün Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu üyeleri ile başlayan aşılama bugün sağlık çalışanlarıyla devam edecek. Piyasada salgını zayıflatacak ya da ortadan kaldırabilecek ölçüde aşılamanın zamanlaması izleniyor.

  • DOLAR

    7,4211(%0,23)

  • EURO

    9,0164(%0,16)

  • ALTIN

    439,3029(%-0,17)

Kasım ayı başından beri pozitif ayrışma görülen TL haftanın ilk iki işlem gününde belirgin bir negatif ayrışma yaşanması da piyasada yakından takip ediliyordu. ABD’de faizlerin beklentilerden önce artabileceği beklentileri sonrası negatif ayrışma ile birlikte görülen değer kaybı dün durdu.

ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvil getirilerindeki yükseliş yıl başından bu yana 19 baz puanı buldu. ABD’de başkan seçilen Joe Biden’ın daha fazla borçlanarak harcamaları artırma politikasının Demokrat Parti kontrolündeki Kongre’den geçeceğini fiyatlayan yatırımcılar bir taraftan da Fed’in tahvil alımlarının ne zaman sona ereceğini tahmin etmeye çalışıyorlar. Fed yaptığı tahvil alımlarıyla ABD Hazine tahvil piyasasının başlıca destekleyicisi konumunda.