Bugün iç piyasada takip edilecek veri gündemi bulunmazken, küresel piyasalar ve Türkiye piyasası kapanışı sonrası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin olası not güncellemesi takip edilecek.

TCMB politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 17’de sabit tutarken, sıkı duruşu “kararlılıkla uzun bir müddet” sürdüreceğine ve gerekirse “ilave parasal sıkılaşma” yapacağına dikkat çekti.

DOLAR

7,3912

(%0,31)

EURO

8,9918

(%0,17)

ALTIN

442,2180

(%-0,11)

Piyasalarda genel beklenti faizlerin sabit tutulacağı yönündeydi. Azınlık beklenti ise yılın ilk çeyreğinde enflasyonda yaşanacak yükseliş nedeniyle yeni bir artırım olabileceği yönündeydi.

Bankacılar TCMB’nin PPK metninde enflasyonu düşürme kararlılığına dikkat çekerken, uzun bir aradan sonra gerçekleştirdiği sözlü yönlendirmenin de piyasada kabul gördüğünü ve bunun önemli olduğunu belirttiler. Piyasalarda dünkü kararın ardından faiz indirimi beklentilerinin bir miktar ötelenmesi de gündemde.

Bankacılar PPK kararının ardından TCMB’nin ay sonunda gerçekleştireceği enflasyon raporunu izleyecekler. Enflasyon 2020 yılını yüzde 14.6 seviyesinde tamamlarken, yılın ilk çeyreğinde de enflasyonda yükselişin sürmesi bekleniyor