Bankacılar haftanın en önemli iç gündeminin yarın TCMB’nin gerçekleştireceği enflasyon raporu olacağını, enflasyon tahminlerindeki olası yukarı revizyonların ve buna ilişkin söylemlerin takip edileceğini belirtiyorlar.

TCMB’nin yarınki enflasyon raporu öncesi bugün Türkiye’de piyasa kapanışının ardından gerçekleşecek ABD Merkez Bankası faiz kararı izlenecek.

Küresel piyasalarda Asya borsaları, yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasını açıklayacağı toplantıyı beklerken geriledi. ABD borsası teknoloji hisselerinin vadeli kontratları ise Microsoft’un güçlü açıklanan sonuçlarının ardından yükseldi.

  • DOLAR

    7,4169(%0,03)

  • EURO

    8,9668(%-0,12)

Geçen hafta ABD faizlerindeki yükselişle birlikte gördüğü 7.5’li seviyelerden yönünü aşağı çeviren dolar/TL, küresel piyasalardaki dalgalı seyri yansıtırken genel olarak benzer para birimlerine paralel seyretse de sınırlı pozitif ayrışma da gözleniyor.

Küresel piyasalarda dolar, IMF’in dün 2021 küresel büyüme tahminlerini güncellemesinin ardından salgından toparlanma umutlarıyla beraber riskli para birimleri karşısında geride seyretti.

TCMB geçen hafta politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 17’de sabit tutarken, sıkı duruşu “kararlılıkla uzun bir müddet” sürdüreceğine ve gerekirse “ilave parasal sıkılaşma” yapacağına dikkat çekti.

Bankacılar TCMB’nin yarın gerçekleştireceği enflasyon raporunda önümüzdeki dönem uygulayacağı politikalarının ayrıntılarına ilişkin mesajları takip edecekler.