Geçen hafta ABD faizlerindeki yükselişle birlikte gördüğü 7.5’li seviyelerden yönünü aşağı çeviren dolar/TL, TCMB’nin faiz kararı ile 7.35’in altına kadar geriledi. Daha sonra küresel piyasalara paralel dalgalı bir seyir izleyen kur geçen haftayı 7.4 civarında tamamladı.

Asya borsaları, ABD’de Biden yönetiminin 1.9 trilyon dolarlık mali canlandırma paketiyle ilgili potansiyel engellerin risk iştahını baskılamasıyla rekor seviyelerden geriledi, ABD hazine tahvil getirileri de üç haftanın dip seviyesine indi.

  • DOLAR

    7,4245(%0,21)

  • EURO

    9,0072(%0,09)

  • ALTIN

    442,8862(%0,18)

Düşük risk iştahı, dolara diğer para birimleri karşısında bir nebze destek sağladı, petrol fiyatları ise hafif gerileme kaydetti.

Yatırımcılar, bu hafta yapılacak ABD Merkez Bankası (Fed) para politikası toplantısı öncesinde de temkinli tavır sergiliyorlar.

TCMB geçen hafta politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 17’de sabit tutarken, sıkı duruşu “kararlılıkla uzun bir müddet” sürdüreceğine ve gerekirse “ilave parasal sıkılaşma” yapacağına dikkat çekti.

Bankacılar PPK kararının ardından TCMB’nin perşembe günü gerçekleştireceği enflasyon raporunu izleyecek. Enflasyon 2020 yılını yüzde 14.6 seviyesinde tamamlarken, yılın ilk çeyreğinde de enflasyonda yükselişin sürmesi bekleniyor.