TL’nin Londra swap piyasasında gecelik faizi dün ve bugün yabancı yatırımcı için cazip olarak kabul edilmeyen -%3.5 seviyesine kadar gerilerken, yabancıların TL’de kalmasının cazip gelebilmesi ve TL’nin gerçek faizinin oluşabilmesi için swap sınırlamalarının bir kez daha gevşetilmesi bekleniyor.

  • DOLAR

    7,4683(%0,28)

  • EURO

    9,1442(%0,60)

  • ALTIN

    451,1319(%0,56)

Yabancıların yeni pozisyon alma istekliliği aralık ayının son günlerinde her yıl olduğu gibi azalırken önümüzdeki yılın ilk günlerine ilişkin beklentiler ise TCMB’nin gerçekleştirdiği faiz artışları ve tamamlayıcı kararlarla iyimser kalmaya devam ediyor.

TCMB’NİN KREDİBİLİTESİ ARTTI

Politika faizinde geçen hafta beklentilerin üzerinde artış yapan Merkez Bankası (TCMB) para politikasını kullanma kabiliyeti nedeniyle sorgulanan kredibilitesini artırırken TL’ye yönelik beklentilerde de genellikle iyimserlik hakim durumda.

TCMB politika faizini 200 baz puan artışla beklentilerin üzerine çekip yüzde 17’ye yükseltirken para politikasında sıkı duruşun, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar kararlılıkla sürdürüleceğine dikkat çekti.