Türkiye’nin 5 yıllık kredi iflas takası primi (CDS) ise ekonomi yönetimindeki değişim öncesi işlem gördüğü 570 puandan dün itibarıyla 330 baz puanın altına kadar gerilemiş durumda. Bu seviyeler Mart ayından beri en düşük seviyeler.

DOLAR

7.7224

(%0.31)

EURO

9.4652

(%0.13)

ALTIN

467.302

(%0.13)

Piyasalarda AB ve ABD’den yaptırım gündeminin yanı sıra corona virüsünde artan küresel yayılım ile birlikte başlayan aşı gündemleri takip edilmeye devam ediliyor. Bankacılar TL’de bir sonraki yön belirleyici gelişmenin 24 Aralık’taki TCMB faiz kararı olmasını bekliyorlar.

YABANCI GİRİŞİ 11-12 MİLYAR DOLAR

Yabancı yatırımcıların son 2 yılda Türkiye portföylerini sert satışları sonrası yeniden girişleri görülüyor. Bankacıların hesaplamalarına göre ekonomi yönetimindeki değişim sonrası 11-12 milyar dolarlık yabancı girişi yaşandı. Aynı dönemde lokaller ise döviz ve altın varlıklarını 7-7.5 milyar dolar artırdı.

Son dönemde lokallerin yoğun dövize yöneliminin bir miktar zayıfladığına dikkat çeken bankacılar bunun TL için pozitif olduğuna dikkat çekiyorlar. Lokaller henüz döviz varlıklarını belirgin şekilde TL’ye çevirmeseler de yeni yönelimleri de artan mevduat getirileriyle azalmış durumda.