Tanınmış ekonomi insanı Roubini, ülkemiz ekonomisi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Roubini, durgun bir evreden çıkıldığına dikkat çekerken, iktisadi genişlemenin olumlu yönde devam edeceğini ve gelecek sene büyüme oranında yaklaşık yüzde üç düzeyinin söz konusu olacağını ifade etti.

Dünya genelinde ülkelerin merkez bankalarınca değişimi gerçekleştirilen parasal politikaların global ekonomik tabloya olumlu tesirde bulunduğunu belirten Roubini, global olumsuzluk tehlikesinin azalış sergilediğini sözlerine ekledi. Petrole ilişkin fiyat durumlarını sıçratabilecek düzeyde bir gerilimin şu aşamada Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında mevcut bulunmadığını bildiren Roubini, dünya piyasalarına iyimser bir atmosferin hakim olmaya başladığını dile getirdi.

Önümüzdeki dört ay kapsamında global büyüyüş hususunda mühim bir aşama kaydedilmesini beklemediğini söyleyen ünlü ekonomist, Avrupa odaklı bir büyüyüş hareketsizliğine vurgu yaptı. Çin ile ABD arasında belirmiş iktisadi gerilimlerden azade olarak Çin ekonomik yapısında gelecek sene bir durgunlaşma olabileceğini ifade eden Roubini, Türkiye ekonomisinin durgun evreden çıkış gösterdiğini ve ihracat artışı yoluyla cari açığın azaldığını kaydetti. Türkiye özelinde büyüme durumunun olumlu rotaya geçeceğine işaret etti.