Ruja Ignatova “Kripto Kraliçe” adıyla tanınan ünlü iş kadını, Bitcoin’e rakip bir kripto para geliştirdiğini söyleyerek insanları dolandırdı. İş kadını iki yıl insanları dolandırdıktan sonra büyük bir vurgunla kaçtı. Şimdi ise “Kayıp Kripto Kraliçe’nin” nerde olduğu merak ediliyor.
Bitcoin'e Rakip Onecoin

36 yaşındaki iş kadını Dr. Ruja Ignatova, Haziran 2016'da Wembley Arena'da binlerce kişiye OneCoin'in dünyanın en büyük kripto para birimi olma yolunda olduğunu duyurdu. Katılımcılara yeni kripto parayı tanıtırken Onecoin’in Bitcoin’i bitireceğini kimsenin Bitcoin’den konuşmayacağını söyledi. Aslında katılımcıların kandırıldığı nokta Ruja’nın bu konuda çok bilgili olması ve bu bilgiyi çok iyi bir şekilde satabilmesi oldu.

30 Milyon Euro!

Çeşitli ülkelerden insanlar parasını OneCoin'e yatırarak para kazanmayı umuyordu. BBC İngiltere'den Pakistan’a Brezilya'dan, Hong Hong'a Norveç'e, Kanada'dan Yemen'e…ve hatta Filistin'den bile para yatıranlar olduğunu belirtti. Bu paraların toplam 30 milyon Euro olduğu düşünülüyor.
Parayı Takip Etmek
OneCoin'e ne kadar para yatırıldığını bilmek neredeyse imkansız. Fakat BBC'ye göre para miktarının 15 milyar dolar olabileceği söz konusu.

DR. Ruja'nın Yok Oluşu

OneCoin yatırımcılarının olanlardan haberi yoktu. Dr. Ruja, boş durmuyor, yeni yatırımcılar çekiyordu. Ruja servetine milyon dolarlık evler, lüks yatlar alıyordu. Fakat bu gösterişin arkasında sorunlar çıkmaya başlamıştı. OneCoin'in diğer para birimlerine çevrilmesi  sisteminin kurulması sürekli erteleniyor ve yatırımcılar gittikçe daha çok korkuyorlardı. Portekiz'in Lizbon kentinde Ekim 2017'de yapılan etkinlikte katılımcılara açıklama yapılacağı söylendi. Fakat Dr. Ruja gelmedi. Dr. Ruja sırra kadem basmıştı. Bu yıl mahkemeye sunulan FBI kayıtları, 25 Ekim 2017'de, Sofya'dan Atina'ya giden bir uçağa bindiğini gösteriyor. Sonra nereye gittiği ise tam bir muamma.