Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir'deki üç üniversitenin salgın nedeniyle uzaktan eğitim yapma yönünde aldığı kararla ilgili bir açıklama yaptı. 

Birsen açıklamasında, "Covid-19 salgını nedeniyle YÖK'ün hafta sonu almış olduğu tavsiye karına uygun olarak, Eskişehir'de bulunan 3 üniversitemizin almış olduğu uzaktan öğretim kararı, tarafımızca çok doğru bulunmamaktadır" dedi. 

Birsen, "YÖK'ün ve Eskişehir Üniversiteleri tarafından "salgın rakamlarının son günlerde artışa geçmesi, Eylül ayı ile birlikte gribal enfeksiyonların artacak olması, vaka tespitinde yaşanacak zorlukları ve buna bağlı bulaş sayısı artış beklentisi" gibi nedenlere bağlanan uzaktan öğretim kararı önyargılı ve karamsar bir karardır. Tamamıyla uzaktan öğretime dayalı olarak, üniversitelerimizde yüz yüze eğitimi tamamen ortadan kaldıran bu uygulama, binlerce üniversite öğrencilerimizin eğitimlerini sekteye uğratacak olan, çözüm üretmekten uzak olumsuz bir uygulamadır" diye konuştu. 

"Bekletimiz, tüm tedbirler alınarak yüz yüze eğitimin de olması"
Birsen, "Herkesin kabul ettiği gibi uzaktan öğretim verimlilik ve başarı açısından oldukça yetersiz bir uygulamadır. Bunun yerine bizlerin üniversitelerimizden beklentimiz, salgınla mücadele kapsamında alınması gerekli tüm tedbirleri alarak, ülkemizin geleceği olan geçlerimiz eğitimine katkı sağlayacak yöntemler üretilmesi ve yüz yüze eğitimin mutlaka uygulamaya dahil edilmesi yönündedir" dedi.

"Karar gözden geçirilmeli, çözüm üretilmeli" 
Birsen, "Halkımız salgınla yaşamayı öğrenmeli, gerekli tedbirleri alarak, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak salgınla yaşamaya devam etmelidir. Halkımızı ve salgınla mücadelede en büyük eksiklikleri gördüğümüz geçlerimizi bu konuda eğitecek ve yönlendirecek en önemli kurum üniversitelerimizdir. Ayrıca üniversite öğrencilerinin ekonomiye olan katkıları göz önüne alındığında, uzaktan öğretim yöntemi şehrimizin ekonomisine vurulacak en büyük darbedir. Bu nedenle hem şehrimizin, hem de geçlerimizin geleceği için, üniversitelerimizi aldıkları kararı yeninde gözden geçirmeye ve kendi kabuklarına kapanmak yerine, bu konuda çözüm üretmeye davet ediyoruz" diye konuştu.