Dolar kurundaki durağan pozisyon bugün de devam ediyor. Haftalardır 6,85 TL'ye sıkışan dolar kuru yükseliş veya düşüş beklentisi içerisinde olanların bu beklentilerine karşılık vermedi. Oluşan ekonomik veriler de kur üzerinde bir etki bırakamadı.

DOLAR KURU ŞAŞKINLIĞA YOL AÇIYOR

Dolar kurunun alabileceği pozisyonları etkilemesi beklenen ekonomik veriler kur üzerindebir etki bırakmaması analistlerce de şaşkınlıkla karşılanıyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan ve beklentilerin üzerinde çıkan enflasyon rakamları ve ABD'den gelen olumsuz ekonomik veriler kur üzerinde etkili olamadı.

BUGÜN TAKİP EDİLECEK OLAN VERİLER

Bugün dolar kuru için Türkiye'de ve ABD'de takip edilecek haber akışları bulunuyor. Yurt içinde Hazine Nakit Dengesi verisi ile ABD'de İş İmkanları Ve Personel Değişim Oranı verisi dolar kuru üzerinde etkili olabilir. 7 Temmuz 2020 Salı günü verilerine göre dolar kuru 6,86 TL'den işlem görürken zaman zaman 6,85 TL'ye doğru gerileme meydana geliyor.

EURO KURU YÜKSELİŞİ İVME KAZANDI

Euro kuru ise bugün ciddi bir hareketlilik yaşamaya başladı. Haftalardır 7,70 TL'nin altında kalan euro kuru bu barajı aşınca yükseliş ivmesine hız kazandırdı. Euro bugün 7,77 TL'den işlem görüyor.