Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediye ile Belediye-İş sendikası arasında toplu sözleşme imzalandığı, sözleşme kapsamında birinci yıl tüm sosyal haklar dahil yaklaşık yüzde 32 civarında zam verildiği açıklandı. 

3 bine yakın işçi adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürüten Belediye-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki son toplantıda imzalar atıldığı, en düşük işçi maaşının 3 bin 500 liraya çıkarıldığı belirtildi. 

8 Mart'ta tüm kadın personel izinli sayılacak 

Sözleşmenin 1 Temmuz 2020'den geçerli olmak üzere 2 yıllık imzalandığını ve işçilerin birinci yıl sosyal haklarla birlikte yüzde 32, ikinci yıl ise yüzde 15 zam alacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de tüm kadın personelin izinli sayılacağını belirtti.

Sigarayı bırakan personele 5 gün izin hakkı 

Doktor raporu ile sigara bıraktığı belirlenen personele de 5 gün izin verileceğini belirten yetkililer, çalışanların Temmuz-Kasım arasındaki haklarını da alacaklarını söyledi. 

Aile içi şiddette iş akdi feshedilecek 

Açıklamada ayrıca, aile içi şiddet uygulayan personelin iş akitlerinin disiplin kurulu kararıyla fesh edileceğide belirtildi.