Eskişehir'de pandemi tedbirleri devam ederken, lokanta, kafe gibi işletmeler de yeni kurallar ve sosyal mesafe kurallarına göre yeniden açıldılar. Uygulanan tedbirlere göre çok sayıda işletmenin ağırlayacağı müşteri sayısı azalırken, birçok işletmenin kaldırıları ve uygun alanları da sosyal mesafe kurallarına göre kullanabilme ve belediyelerin izin vermesi talebi gündemde... 

Murat Özcan belediye meclisinde gündeme getirdi 
Odunpazarı Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan da bu talebi gündeme getirerek, "Pandemi döneminde çok sayıda esnafımızın mekan sorunu ortaya çıkmıştır. Esnafımız bahçeleri ve kaldırımları da uygun şekilde kullanabilmeyi istemektedir. Hizmet sektöründe iş yapan esnafımızdan kaldırım ve bahçeleri kurallara uygun olarak kullanmak isteyenlere anlayışlı yaklaşılmasını istiyoruz" dedi. 

Bahar Bilen: Belediyelerle görüştük, ilettik 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen de, pandemi tedbirleri kapsamında çok sayıda esnafın işletmesinde masa sayılarının ve müşteri sayılarının azaldığını belirterek, "Esnafımızın işletmeleri dışında uygun alanları ve kaldırımları da kullanabilmesine izin verilmesi için Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerimizle  görüştük. Esnafımız bu konuda anlayış bekliyor. Tepebaşı Belediyesi bu konuda anlayışlı yaklaşılacağını belirtti, Tepebaşı esnafımızda şu an sorun yok. Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile görüşmemizde de, işgaliye ücretinin ödenmesi ve uygun olması şartıyla esnafa izin vereceklerini belirttiler. Esnafımız zor bir süreçten geçiyor. Bu konuda olabildiğince imkan sağlanmasını istiyoruz" dedi.