AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Lortoğlu, Metin Çekiç, Metin Tezişçi ile Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Riza Zeydan, Yavuz Ayva ve Hamza Tınas yer aldı.  Ziyarette Covid-19’un sanayi ve ekonomiye olan etkisiyle, Eskişehir sanayinin gelişimi açısından çok önem taşıyan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin (EOSB) demiryolu ile Hasanbey Lojistik Merkezi bağlantısının sağlanması, Eskişehir’in Gemlik Limanına demiryoluyla bağlanması, OSB 1. Gelişme Bölgesi için köprülü kavşak projesinin hayata geçmesi ve güney çevre yolunun yapımıyla, OSB’de yürütülen çalışmalar ve gerçekleşen son yatırımlar görüşüldü.

Eskişehirli sanayiciler fedakârca mücadele etti

Ziyarete ilişkin konuşan AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, dünya ve ülke olarak zorlu bir süreçten geçildiğini, bu zorlu sürecin el birliğiyle aşılacağını belirtti. Eskişehirli sanayicilere bu süreçte gösterdikleri birlik ve beraberlik için teşekkür eden Başkan Çalışkan, pandemi süresince üretimin durmaması ve çarkların dönmesi için sanayicilerin ve çalışanların fedakârca mücadele ettiğini söyledi. Başkan Çalışkan, üretimin devam etmesi için gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını aktardı. Başkan Zihni Çalışkan pandemi süresince ekonomide yaşanan sorunların çözümü noktasında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını ve her zaman iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

“Çarkların durmaması için koordineli bir çalışma yürüttük”

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ise virüsün sanayideki etkisini minimize etmek adına önemli adımlar attıklarını söyleyerek, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ekonomik anlamda sanayicimize ve şehrimize olan etkilerini en aza indirmek için yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımızla önemli kararlar alarak, uyguladık. Sanayide çarkların durmaması için firmalarımızla düzenli iletişim halinde olarak ihtiyaçlarını tespit ettik. OSB Yönetimi olarak Eskişehir Valiliği ile bu süreçte koordineli olarak çalıştık. Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’ın bu süreçte bize çok önemli destekleri oldu. Siz de sorunlarımızın ve taleplerimizin üst mercileri ulaştırılması konusunda bize çok yardımcı oldunuz. Sorunlarımıza çözüm buldunuz. Bu noktada size de sanayicilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Eskişehir, demiryolu ile Gemlik Limanına bağlanmalı

Başkan Küpeli, ziyarette EOSB - Hasanbey demiryolu bağlantısı, Eskişehir-Gemlik Liman bağlantısı, 1. Gelişme Bölgesi köprülü kavşak projesi, güney çevre yolunun hayata geçmesi konularına da değindi. Küpeli, EOSB-Hasanbey demiryolu bağlantısının yapımıyla Eskişehir-Gemlik Liman demiryolu bağlantı hattının OSB için büyük önem arz ettiğini belirterek, “Sanayiciler olarak bizim için hayati önem taşıyan Eskişehir’in demiryolu ile Gemlik Limanına bağlanması ve Hasanbey Lojistik Merkeziyle-OSB arasında demiryolu hattının yapılması konusunda TCDD tarafından gerekli adımların atılması bekliyoruz. Eskişehir sanayisi açısından çok önemli olan Gemlik Limanı demiryolu hattının yapılmasıyla ihracatımızın lojistik masraflarında ciddi tasarruf sağlamış olacağız. Bir diğer önemli konu ise şehrin gündemini uzun süredir meşgul eden güney çevre yolunun hayata geçmesi. Şehrimiz için önem arz eden yeni çevre yollarının kısa süre içerisinde yapılması konusunda ilgili bakanlıklarla köprü görevi üstlenmenizi bekliyoruz. Karayollarınca onaylanan OSB 1. Gelişme Bölgesindeki (İmişehir) köprülü kavşak projesinin de bir an önce hayata geçmesi konusunda desteğinizi talep ediyoruz” diye konuştu.

“Sanayicimize, en uygun üretim ortamını sağlamak için aralıksız çalışıyoruz”

Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen çalışmalardan da bahseden Nadir Küpeli şunları söyledi: “Sanayicimize en uygun yatırım ve üretim ortamını sağlamak için aralıksız çalışıyoruz. Bu kapsamda 1. Gelişme Bölgesini mevcut OSB’ye bağlayacak olan 5,5 kilometre uzunluğundaki yolda büyük bir aşama kaydettik. İnşallah yıl sonuna doğru bu yolumuzu araç trafiğine açmayı hedefliyoruz. Uzun yıllar hayal edilen ve 2019 yılında bu hayalini gerçekleştirdiğimiz ‘Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ ana kampüs inşaatımız tüm hızıyla devam etmekte. Toplam 26 bin metrekareden oluşan okulumuzu yeni eğitim öğretim sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz.  Okul inşaatı bittiğinde Eskişehir sanayisi yıllardır özlemini çektiği tam donanımlı kendi meslek lisesine kavuşmuş olacak. Ayrıca bölgemizdeki sosyal anlamdaki eksikliğimizi gidermek için örnek bir çalışmaya imza atarak geçtiğimiz yıl temelini attığımız ‘Yaşam Parkımızda’ da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 150 bin metrekare alandan oluşan Yaşam Parkımızda ticaret merkezi inşaatı tamamlanmak üzere, fitness ve spor salonları ile kreş inşaatı da devam ediyor. Zaman içinde bu bölümleri sanayicimizin ve çalışanlarımızın kullanımına sunacağız.”