Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, yaptığı açıklamada son beş aylık dönemde gerçekleştirilen arsa tahsislerinin yıllık bazda geçmiş 10 yıllık dönemden daha fazla olduğunu söyledi. Eskişehir OSB’ye yeni yatırımcılardan büyük bir ilgisi olduğunu belirten Nadir Küpeli, “Uygun fiyatlarımızla ve eksiksiz altyapımızla gelen tüm arsa taleplerini karşılıyoruz” dedi.

Son 5 ayda yatırımcılara 27 yeni yer 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir OSB’de gerçekleştirilen arsa tahsisleri ve yeni yatırımlar konusunda bir açıklama yaptı. Başkan Küpeli son 5 ayda yatırımcılara 27 yeni arsa tahsisi gerçekleştirdiklerini belirterek “2020 yılının ocak-mayıs döneminde mevcut OSB alanımızdan ve hızla büyüyen 1. Gelişme Bölgemizden 27 yeni yatırımcıya toplam 722 bin metrekarelik alan bir alan tahsis ettik. Bu rakam son 10 yıllık dönemde alan olarak, yıllık bazda en yüksek rakamı ifade ediyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik olarak zor bir dönem geçiriyor olsak da kriz dönemleri ileriye yönelik büyüme planlarının yapılması açısından büyük fırsatlar içeren dönemlerdir. Böyle dönemlerde fırsatları görüp büyüme planları yapan, yeni yatırımlar için önce davrananlar ve ileriye yönelik uzun vadeli pozitif planlar yapanlar her zaman kazançlı çıkmışlardır. İşte böyle bir ortamda Eskişehir OSB sunmuş olduğu eksiksiz altyapı imkanları, çok uygun arsa fiyatları ve her ne kadar teşvikler bakımından 1. Bölgede olsa da OSB’de gerçekleştirilen birçok sektördeki yatırımlar, teşviklerden yüksek oranda yararlanması nedeniyle, son yıllarda yatırımcıların en çok tercih ettiği OSB’lerden biri konumuna geldi. Yönetim olarak bölgemize yerli ve yabancı yeni yatırımcılar kazandırmak amacıyla yatırım ihtimali olan firmaları sürekli tarıyor ve araştırıyoruz, onları OSB’ye davet ederek, birebir görüşmeler yapıyoruz ve bölgemizi gezdirerek kendilerine bölgemizin tüm imkanlarını yerinde görme imkanı sağlıyoruz” dedi.

Son 3,5 yılda 72 yeni tahsis

Eskişehir OSB’nin her dönem yatırımcıların gözde yatırım noktalarından biri olduğunu belirten Başkan Küpeli sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yönetim olarak göreve geldiğimiz günden bu yana geçen dönem zarfında hem mevcut yatırımcılarımızın hem de Eskişehir OSB’ye yeni gelen yatırımcılarımızın talep etmiş olduğu birçok yatırımı hayata geçirmek noktasında önemli adımlar attık. OSB Teknik Koleji, Yaşam Merkezi, kreş, yeni ticaret merkezi, yeni bağlantı yolları, altyapı yatırımları, çevre yatırımlarımız gibi çok sayıda önemli tesis inşaatları şu anda hızla devam ediyor. Bu yatırımlardan tamamlananları peyderpey bu yıl sonuna kadar kullanıma açıp, sanayicimizin hemen hizmetine sunacağız. Bölgemizden yer almak için talepte bulunan firmalar, Eskişehir OSB’nin uygun fiyat politikasından, gelişmiş ve eksiksiz altyapı hizmetinden her zaman çok memnun kalıyorlar. Özellikle 1. Gelişme Bölgemizde çok uygun fiyatlarla sanayicilerimize arsalar tahsis ediyoruz. Bu bölgemizden yer alan sanayi kuruluşları hızla yatırımlarını tamamlayarak üretime geçiyorlar. 1. Gelişme bölgemiz ayrıca TANAP doğalgaz boru hattından gelen doğalgazı kullanan ilk bölge olma özelliğini taşıyor. Son 3,5 yıllık dönemde Eskişehir OSB’den toplam 72 yatırımcıya 1 milyon 481 bin metrekare yeni yer tahsisi yaptık. Eskişehir OSB sunduğu imkanlarla sanayi yatırımları açısından ülkemizin önde gelen OSB’lerinden biri konumunda. Gelen tüm sanayi yatırım taleplerini en iyi şekilde değerlendiriyor ve yatırımcılarımıza teşviklerine kadar yardımcı oluyoruz. Bu kapsamda dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi Çinli Haier şirketi de Eskişehir OSB’yi tercih etti ve geçen yıl yatırıma başladı. Halen fabrika inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlandığında Eskişehir sanayi ihracatına ve istihdamına ciddi katkı sağlayacak bir yatırım. Önümüzdeki dönem özellikle AB ve ABD pazarları ve bu ülke sanayileri açısından yeni tedarik merkezlerinin başında artık Türkiye’nin çok daha fazla öne çıkacağı görülüyor. Bu yeni ortamda Eskişehir OSB’in de sunduğu mükemmel altyapı imkanlarıyla yerli ve yabancı yatırımcıların en çok tercih edeceği OSB’lerin başında geleceğine inanıyoruz.”