Teknoloji odaklı bir altyapı şirketinden hizmet odaklı bir deneyim oyuncusuna dönüşen Turkcell, hayata geçirdiği GNÇYTNK programının ikinci döneminde 225 genç daha Turkcell’li oldu. Yaklaşık 83 bin gencin başvurduğu programın ikinci döneminde, gençler mobil platformlar, oyunlaştırma gibi teknolojilerle kendilerini gösterdiler. Gençler, iki yıla yayılacak eğitim yolcuklarının ilk aşaması olan oryantasyon programıyla işe başladılar.

Turkcell, hayata geçirdiği GNÇYTNK programının ikinci döneminde 225 genç daha Turkcell’li olduğunu açıkladı. Yaklaşık 83 bin gencin başvurduğu programın ikinci döneminde, mobil platformların yanı sıra oyunlaştırma ve sanal gerçeklik gibi teknolojilerle başvuru, seçme ve işe alım süreçleri gerçekleştirildi. GNÇYTNK, dünyada öncü olan bir uygulamayla BiP Chatbot üzerinden başvuru uygulamasını hayata geçirdi. HR Excellence Awards’ta ödüle layık görülen GNÇYTNK, Berlin Social Recruting Days’e davet edilerek İK profesyonellerine örnek oldu.

Hasan Kaya: “Dijital nesil bizden yeni nesil iş model ve ortamı bekliyor”

Turkcell’in başarıyla dönüşerek geleceğe taşınmasında en önemli unsurun insan kaynağı olduğunu belirten Turkcell İnsan Kaynakları Direktörü Hasan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şirketimizin küresel dijital operatörlük stratejisi doğrultusunda özellikle gençlerin önemli birer yapı taşı olacaklarına inanıyoruz. Dijital dünyaya gözlerini açan bir nesil artık iş dünyasına adım atıyor. Bu yeni nesil profesyonellerin rutin iş koşullarında, standart süreçlerle üretken olmasını beklemek mümkün değil. Bu farkındalıkla hayata geçirdiğimiz GNÇYTNK programı, dijital çağın profesyonellerine işe alım sürecinden kariyer gelişimine her aşamada teknolojiyle şekillenen bir ortam sunuyor. Gençler BiP Chatbot ile başvuru, online oyun, web tabanlı uygulamalar, VR teknolojisi ile oryantasyon gibi uygulamalarla şirketimize ilk adımlarını atıyorlar. Masrafım, Mobilim, BiP, lifebox gibi yüzde 100 Turkcell ürünleriyle zenginleşen Mobil Ofis uygulamasıyla bağımsız çalışma ortamını tanırken, Flex Performans sistemi sayesinde anlık olarak hedeflerini belirleyip performanslarını takip edebiliyorlar. Aynı zamanda Turkcell Akademi’nin öncü eğitim kurumlarıyla hazırladığı eğitimlerle kendilerini geliştiriyorlar. Programın ikinci döneminde Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile gerçekleştirdiğimiz MIT-Turkcell Innovation & Leadership Bootcamp bunun güzel bir örneği. Yeni dönemde ise 69 genç yeteneğimizi Cisco, Huawei, Nokia, Oracle ve Verscom kurumsal üniversitelerine gönderiyoruz".

İki yıl sürecek eğitim yolculuğunun ilk adımı

Genç yetenekler, Türkiye’nin ilk kurumsal üniversitesi Turkcell Akademi uzmanlığıyla dünyanın lider üniversite ve gelişim ortaklarıyla birlikte hazırlanan ’Turkcell’liler Burada’ oryantasyon programına katıldı. Deneyimsel öğrenme, oyunlaştırma, sanal gerçeklik gibi uygulamaların yer aldığı oryantasyon programı, genç yeteneklere Turkcell liderleriyle bir araya gelerek şirketi onlardan dinleme olanağı sundu. Gençler aynı zamanda program kapsamında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmasına dahil olurken Turkcell dünyasını yakından tanıma fırsatı yakaladılar.

İki yıla yayılan Genç Yetenek Gelişim programı; müşteri, teknoloji, girişimci liderlik, kurum kültürü, yeni iş dünyası gibi modüllerle devam edecek. Genç yetenekler ezberbozan bir oryantasyon programıyla Turkcell’de çalışma hayatlarına başladılar.

Oryantasyon sürecinde GNÇYTNK’lerin izleyecekleri program şöyle;

GNÇYTNK programıyla işe alınan gençler, Turkcell’e uyum sağlamaları amacıyla Turkcell Akademi tarafından hazırlanan bir eğitim programına dahil oluyorlar.

İlk 4 günlük programda genç yeteneklere, Turkcell’e değer katan liderlerin deneyimlerini paylaştığı, Turkcell’in tanıtıldığı ve yeni teknolojilerle dijital servislerin uygulatıldığı eğitimler sunuluyor.

Turkcell müşteri deneyim noktaları ve Turkcell teknolojilerinden oluşan tanıtım turunu da içeren 360 derece çekilen 5 dakikalık video VR gözlükler eşliğinde izleniyor. Böylece fiziki şartlar göz önüne alındığında günlerce sürecek tanıtım aşaması sanal gerçeklik deneyimi ile 5 dakikada gerçekleştiriliyor.

Sanal ortamda Turkcell mağazası ve çağrı merkezi ziyaret ile müşteri deneyimi yaşatılırken, çekim noktası ve teknoloji merkezlerini gözlemleme fırsatı sağlanıyor.

Genç yetenekler için çalışma prensiplerinden mağazalara, ürün ve servislerden çağrı merkezine kadar pek çok konuda yerinde uygulamalı eğitim veriliyor.

Turkcell’de çalışmaya başlayan gençlere mobil çalışma imkanı, üç yakınına indirim, ücretsiz internet ve TV+ kampanyası, Platinum avantajları gibi pek çok olanaktan oluşan bir paket sunuluyor.