BARCELONA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, önlerindeki en büyük hedefin 2020 yılında 5G'ye geçebilmek olduğunu belirterek, "Hedefimiz bununla yetinmeyip, standartların belirlenmesi dahil bu işin öncülüğünü yapmak." dedi.

Arslan, İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi 2018'de Argela, Komtel, Huawei, Nokia ve ZTE stantlarını ziyaret ederek, 5G teknolojisi ve akıllı ulaşım sistemleri hakkında bilgi aldı.

Daha sonra sektör temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Arslan, Mobil Dünya Kongresi'ni ülke ve sektör olarak önemsediklerini söyledi.

GSM operatörleri, servis sağlayıcılar ve ülkedeki karar vericilerin yoğun ilgi gösterdikleri kongrede, Türkiye'nin kabiliyetini anlatabilmek, dünyadaki gelişmeleri izlemek ve 2023 hedeflerine giderken 2020 yılında 5G'ye öncülük yapabilmek için atılacak adımların bir kez daha masaya yatırılacağını ifade eden Arslan, bunun için herkese düşen görevler bulunduğunu dile getirdi.

Arslan, ülkenin hedeflerini gerçekleştirirken geçen yılki büyüme oranlarının herkesi memnun ettiğini vurgulayarak, 860 milyar dolarlık yıllık mili gelir içinde 157 milyar dolarlık ihracatın önemli olduğunu ve bilişim sektörünün bu büyümedeki katkısının yadsınamayacağını bildirdi.

Türkiye ekonomisinin büyümesi ve dünyadaki en büyük 10 ekonomiden biri haline gelmesi yolunda sektörün daha fazla katkı verebilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Arslan, hayata geçirdikleri düzenlemelerle sektörün önünü açmalarının önemli olduğunu ancak sektörün de bu büyümeye inanarak, hedefler doğrultusunda adım atması gerektiğini anlattı.

Arslan, önlerindeki en büyük hedefin 2020 yılında 5G'ye geçmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, bununla da yetinmeyip standartların belirlenmesi dahil bu işin öncülüğünü yapmak. Onun için her platformda bir araya geliyoruz. Bu konuda herkese çok teşekkür ediyorum. Teşekkürün birincisi ve esas hak edicisi, ülkenin kalkınmasına, gelişmesine olan inançları çerçevesinde her platformda bize destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a ve kabinedeki arkadaşlarımıza. Sektöre her türlü desteği veriyor olmaları ve geçmişte bu sektörün öncülüğünü yapmaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz."

Çözüm ortağı olarak gördükleri taraflara da ülkenin kalkınmasına verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Arslan, her türlü iş birliğiyle çok şey yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi.

Arslan, Türkiye'nin en ücra noktasındaki kırsal kesimler dahil, vatandaşa hizmet götürmek adına gayret gösterdiklerine işaret ederek, bu konuda elde ettikleri tecrübe ve verilerle sonuçların dünyanın her yerinde uygulanabildiğini dile getirdi.

Yapılanların sadece 81 milyon için değil, dünyadaki yaklaşık 8 milyar insan için önem taşıdığına dikkati çeken Arslan, elde ettikleri verileri, insanlığın ve insanların hayrına kullanmak adına çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.