Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında ilçedeki banka ATM'leri ile ilgili yeni bir karar alındı. Karara göre, 200 ATM için 50 noktaya kadar kent estetiğine uygun olma koşuluyla yer tespiti yapılacak. 

50 nokta tespit edilerek 200 ATM'ye kadar ihale 
Kararda, Odunpazarı Belediyesi sınırlarında bulunan cadde üzeri bina duvarlarında ve belediye tasarrufundaki parklarda kurulu ATM cihazlarının kent estetiğini bozduğu, müteşebbis tarafından 200 adete kadar ATM cihazının 50 noktaya kadar toplanarak kent estetiğine uygun yapılar oluşturularak Yap-İşlet-Devret modeli ile kiraya verilmesi veya müteşebbis tarafından inşa edilerek ayni hak tesisi edilmesi için 10 yılı geçmemek kaydı ile kullanım hakkının tanınması için 2886 Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yetki verileceği belirtildi. 

"İşyeri ruhsatı almasını istiyoruz"
Konuyla ilişkin Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Bankalar bize müracaat ettiğinde filanca şirketle konuş diyeceğiz. Belediyenin bunu toptan satması gelir de sağlayacak" dedi. Alınan kararla özel mülkiyetlerde bulunan ATM'lerin bundan etkilenmeyeceğini söyleyen Kazım Kurt, "Ama özel mülkiyet içindeki bir dükkana 5 ATM cihazı koyulmuş mesela. Biz buranın işyeri ruhsatı almasını isteyeceğiz, istiyoruz. Bunlar artık ticarethaneye dönüştü. Berbere verince 500 liraya kiraya veriyor, bankalara 5 ATM'ye verince 2 bin 500 lira alıyor" diye konuştu. Kazım Kurt, ATM'ler için noktaların tespit edileceğini ve ihale edileceğini söyledi.