TCDD taşımacılık AŞ Genel Müdürü Yazıcı, Marmaray’da 20 Kasım tarihinde 500 binin üzerinde yolcu taşıyarak rekor kırdığını söyledi. Gerçekleşen panelde TCDD hakkında bilgi vermişti. 2013 yılında açılan Marmaray en yüksek yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğunu açıklamıştır.

Genel Müdür bunun yanı sıra Çin’in Bir Kuşak Bir Yol Projesine ’de değinmiştir. 60’dan fazla ülke direk ve endirek yollarla yer alacağı 21 trilyon dolar yatırım ile Çin’den Avrupa’nın bir ucuna 14 bin kilometrelik bir koridor oluşacağını anlatmıştır.

Dünyanın en önemli projelerinden olan Marmaray projesi ile İstanbul’un kentsel yaşantısını sağlıklı şekilde sürebilmesi ve çağdaş kentte refah ulaşım imkanları için planlanmıştır. Elektrik enerjisi kullanılarak çevreyi kirletmeyen bir demiryolu projesidir.

İstanbul kültürel ve tarihi değerleri ile korunması ve çevresel etkilerin azaltılması gereken bir şehirdir. İstanbul boğazının iki yakasında yüzeysel demiryolu hatları, boğazın altından geçecek olan demiryolu tüneli ile birbirine bağlanacaktır. Marmaray projesi dünyanın en büyük ulaşım projelerinden biridir. Projenin tamamı yaklaşık olarak 76km uzunluğundadır.