Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK), yılın altıncı toplantısında aldığı politika faizlerinin değiştirilmemesi hakkında açıklamada bulundu. Merkez bankasının açıklamasındaki “Ekonomide görülen kısmi toparlanma” değerlendirmesine dikkat çeken Güler, kararın ekonomik beklentilerin olumlu yönde seyretmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Kredi paketleri ekonomiyi canlandırıyor
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun son dokuz toplantıda aldığı faiz indirim kararları ve konut başta olmak üzere bir çok alanda kredi paketlerinin sunulmasının ekonomiyi canlandırdığını belirten Güler, tüketimi artıracak ve vatandaşın alım gücünü yükseltecek politikaların devam etmesi gerektiğini söyledi. COVİD-19 salgını sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve Eskişehir ekonomisinin de zorlu bir dönemden geçtiğini hatırlatan Güler, ekonominin eski günlere dönebilmesi için vatandaşların eski tüketim alışkanlıklarını sürdürmesi gerektiğini vurguladı. 

Tüccar ve sanayiciye verilen destekler sürmeli
Virüs salgını nedeniyle oluşan yaraların sarılması için zamana ihtiyaç olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, tüccar ve sanayicinin daha çok desteklenmesi ile ekonomideki pozitif havanın artacağını sözlerine ekledi. Salgın sebebiyle işletmeleri kapanan firmalarının ödeme dengelerinin bozulduğunu hatırlatan Güler, tüccar ve sanayiciye verilen desteklerin devam etmesinin ekonomideki toparlanmaya katkı sağlayacağını kaydetti.