AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı ihni Çalışkan ile birlikte Eskişehir OSB'yi ziyaret etti, Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

"Pandemi döneminde bile arsa tahsis rakamları tarihi seviyeye ulaştı"

Nadir Küeli ve sanayicilerle Eskişehir sanayisinin ve ihracatının durumunu, sanayicilerin taleplerini değerlendiren Emine Nur Günay, yaptığı açıklamada, "Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu üyelerine bizlerle paylaştıkları başarılı çalışmaları ve ev sahipliği için teşekkür ederim. Pandemi döneminde bile EOSB’de arsa tahsis rakamları tarihi seviyeye ulaştı, teşvikli yatırımlarda artış memnuniyet verici" dedi. 

"Destek olmak görevimiz, her zaman yanlarındayız"

Emine Nur Günay, "Eskişehir sanayisi çok güçlü ve köklü firmalarımız, güçlü bir ihracat yapımız var.Üretime ve sanayicilerimize destek olmak görevimiz,her zaman yanlarındayız" dedi. 

Nadir Küpeli: Sanayiciler büyük özveriyle çalıştılar

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ve AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret ettiler.  Ziyarette AK Parti İl Başkan Yardımcısı Metin Çekiç, EOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Riza Zeydan, Yavuz Ayva, Hamza Tınas, Denetim Kurulu Üyeleri Hikmet Çetin ve Samet Özkaya yer aldı. Gerçekleşen ziyarete ilişkin Başkan Nadir Küpeli; Günay ve Çalışkan’a Eskişehir OSB’nin yürüttüğü çalışmalar, gerçekleştirilen yatırımlar ile pandemi döneminin Eskişehir sanayisi ve OSB’deki sanayi kuruluşlarına olan etkileri konusunda detaylı bilgiler sundu. Nadir Küpeli, pandemi süresince üretimin durmaması ve çarkların dönmesi için sanayicilerin ve çalışanların büyük özveriyle mücadele ettiğini söyledi. Pandemi döneminde nisan ve mayıs aylarında düşen elektrik ve doğalgaz tüketim oranlarının normalleşme süreciyle birlikte toparlanmaya başladığını ifade eden Küpeli, elektrik ve doğalgaz tüketiminin son 2 ayda pandemi öncesi dönemi yakaladığını belirtti.

Son 10 yılın en yüksek rakamları

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcıların gözdesi olduğunu ve arsa tahsislerinde son 10 yıldaki en yüksek rakamlara ulaştıklarını söyleyen Nadir Küpeli, “Eskişehir OSB’ye yatırımcılarımızdan büyük bir ilgi var. Eksiksiz ve modern bir altyapıya sahip Eskişehir OSB’ye yeni yatırımcıların ilgisi artarak devam ediyor. Bu yılın ilk 7,5 aylık döneminde 36 yeni yatırımcımıza toplam 755 bin metrekare yeni yer tahsis ettik. Ulaştığımız bu rakamlar son 10 yılın, yıllık bazdaki tüm rakamlarından çok daha yüksek bir seviyede” dedi.

Eskişehir OSB’nin gelecek 50 yılını planlıyoruz

Başkan Küpeli, yönetim ve denetim kurulu olarak bölgenin gelecek 50 yılını planladıklarını aktararak, “Bütün projelerimizi 50 yıllık gelecek için planlıyoruz. Organize Sanayi Bölgesinin 50 yıl içerisinde neye ihtiyacı olacak hep bu amaçla düşünüyor ve yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz” diye konuştu.