Eskişehir'de restoran ve kafe gibi işletmeler pandemi tedbirleri nedeniyle mekanlarının çok azını kullanabiliyor. Çok sayıda işletme sahibi bu neden müşteri sayılarını çok az tutmak zorunda kaldıklarını ve mağdur olduklarını, bu yüzden bahçe ve kaldırım gibi uygun alanları da kullanmalarına izin verilmesini istediklerini söylüyordu. 

AK Parti grup Başkan vekili Murat Özcan bu talebi Odunpazarı Belediyesi Meclisi'nde gündeme getirmiş ve Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan esnafa anlayış gösterilmesini istemişti. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen de, hem Tepebaşı hem de Odunpazarı belediyeleri ile bu konuyu görüştüklerini, Tepebaşı'nda bir sıkıntı yaşanmadığını, Odunpazarı Belediyesi'nden de "işgaliye ücretlerinin ödenmesi şartıyla esnafa izin verileceği" sözünü aldıklarını belirtmişti.

Ancak çok sayıda Odunpazarı esnafı ve işletmeci bu konuda halen sıkıntı yaşadıklarını ve kendilerine izin verilmediğini savunuyor. Pandemi tedbirleri nedeniyle mekanların küçüldüğünü belirten esnaf, kurallar dahilinde uygun bahçe ve kaldırım gibi yerleri de kullanmak istediklerini, yaşanan durumun kendilerini çok kötü etkilediğini söylüyor. 

Eskişehir esnafının talebi var