Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı arasında "Eskişehir Meslek Yüksekokulu 3+1 Eğitim Modeli İşyeri Eğitimi Uygulaması İş Birliği Protokolü" imzalandı.  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Hizmet Binasında düzenlenen imza törenine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Fatih Temizel, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Aslı Avşar ile ESESOB Başkanı Ekrem Birsen ve birlik yönetim kurulu üyeler, Mehmet Çiçek, Ercan Arıyürek, Fethi Özkara, İlhan Ay ve Birlik Genel Sekreteri Uğur Emre katıldılar.

İmzalanan iş birliği protokolü ile, Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulunda uygulanacak 3+1 eğitim modeli kapsamında 1 yarıyıllık İşyeri Eğitimi Uygulaması yapacak öğrencilerin, öğrenimleri sırasında kazandıkları bilgi ve becerileri geliştirmek ve pratik tecrübe kazanmalarını sağlamak amacıyla Anadolu Üniversitesi ile Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği arasında yapılacak ortak çalışmaların yürütülmesi planlanıyor.

Rektör Erdal, aşçılık, büro yönetimi, dış ticaret, emlak yönetimi, pazarlama ve turizm otel işletmeciliği alanlarında eğitim gören meslek yüksek okulu öğrencilerinin uygulamaları eğitimlerinin gerçekleştirilmesinde esnaf ve sanatkarların önemine değinerek, desteklerinden dolayı ESOB Başkanı Ekrem Birsen'e teşekkür etti.

ESESOB Başkanı Ekrem Birsen ise, üniversitemizin öğrencilere kaliteli bir teorik eğitimi verdiğini, esnaf ve sanatkarlarımız daki uygulamalı eğitimin de sisteme dahil edilmesiyle söz konusu mesleklerde kaliteli eleman yetiştirilmesi konusunda verimin yükseleceğine inandıklarını belirterek, Anadolu Üniversitesinin eğitime ve şehrimize olan katkılarından dolayı Rektör Erdal'a teşekkür etti.