CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TCDD’nin Eskişehir’de içinde TÜLOMSAŞ tesisleri, tarihi Gar binası, demiryolları lojmanlarının da yer aldığı 123 hektarlık arazisini Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri’nin bilgisi dahilinde olmadan imara açma kararı verdiğini savunarak, yaptığı açıklamada, "TÜLOMSAŞ’ın haberi dahi olmayan bu yağmalama planı ile Eskişehir’in gökdelenler, AVM’lerle dolu nefes alınamaz, yaşanılmaz bir kente dönüştürülmesini, binalara boğulmasını istemiyoruz. Bu bölge yeniden yapılanacaksa, mutlaka Büyükşehir Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerimiz ile işbirliği içinde şehrin ve hemşehrilerimizin ihtiyaçları öncelik kabul edilerek planlama yapılmalıdır” dedi


"TÜLOMSAŞ arazisine ne yapılacak, binalara nereye taşınacak?"

Çakırözer, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını talep etti: 
⦁    -TCDD’nin Eskişehir’de Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerimiz sınırları içindeki 123 hektarlık arazisinin imar plan çalışmasının gerekçesi nedir? 
⦁    -Bu alanda hangi kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar bulunmaktadır? 
⦁    -İhale ile 123 hektarlık arazinin üzerindeki yerlere iskan verilmesi gündemde midir? Arazi satışı düşünülmekte midir?
⦁    -123 hektarlık arazi iskana açılırsa bu alan üzerinde bulunan; bir yüksek okul, bir ortaokul, hastane, tarihi tren garı, demiryolu lojmanları, halı saha ve bir spor salonu, açık ve kapalı düğün salonu, misafirhane, Demiryolları ve devrim otomobili müzesi gibi yerlerin her birinin akıbeti ne olacaktır? Bu binalar başka bir yere mi taşınacaktır? 
⦁    -İmar planı kapsamındaki TÜLOMSAŞ tesislerinin bulunduğu arazinin akıbeti ne olacak? Fabrika özelleştirilecek mi? Fabrika arazisi imara açıldığında çok katlı konut, işyeri veya alışveriş merkezi olarak mı değerlendirilecek? 
⦁    -Arazinini özeliştirilmesi durumunda TÜLOMSAŞ yaşayacak mı? Eğer bu şekilde değerlendirilirse fabrika nereye taşınacaktır? Bu süreçten üretim ve fabrika çalışanları nasıl etkilenecektir? 
⦁    -123 hektar arazinin 1/1000 lik iş alımı ihalesine çıkılmasından arazinin sınırları içerisinde yer alan Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri haberdar mıdır? Alanda yapılacak çalışmalar için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve arazi sınırları içerisinde yer alan Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri ile birlikte koordineli bir çalışma yürütülmesi düşünülmekte midir?
⦁    -Bölgenin yeniden yapılandırılmasında Eskişehirlilerin, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının fikirlerini, tavsiye ve görüşlerini alacak mısınız?