ABİDJAN (AA) - Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde Türkiye- Fildişi Sahili İş Forumu düzenlendi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Fildişi Sahili İş Adamları Konfederasyonu (CGECI) tarafından düzenlenen iş forumuna Türkiye'nin Abidjan Büyükelçisi Esra Demir, 19 Türk iş adamından oluşan DEİK heyeti, Fildişi Sahili'nde faaliyet gösteren Türk ve Fildişi Sahilli iş adamları katıldı.

Forumun açılış konuşmasını yapan CGECI Başkanı Vaflahi Meite, organizasyonun amacının Türk ve Fildişi Sahili şirketleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek olduğunu belirterek, "Bu forumun düzenlenmesi iki ülke arasında 2015 yılında imzalanan ve ticari iş birliği konseyinin kurulmasını öngören anlaşmanın hayata geçtiğini gösteriyor." dedi.

Büyükelçi Demir ise, "Türk ve Fildişi Sahilli iş adamları arasında mükemmel bir iş birliği var. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2011 yılında 204 milyon dolarken, 2016'da bu rakam 361 milyon dolara ulaştı." diye konuştu.

Forumda Türkiye ve Fildişi Sahili'nden şirket temsilcileri bire bir görüşme ve iş anlaşmaları yapma fırsatı buldu.

DEİK heyeti Abidjan'daki temasları kapsamında ülkede bulunan Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon'la da görüştü.

Tekstil, inşaat, enerji, sağlık ve elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren iş adamlarından oluşan heyet ayrıca Fildişi Sahili Madencilik ve Altyapı Bakanı Jean-Claude Brou ve Şehircilik Bakanı Claude Isaac De ile bir araya geldi.