Vadeli Hesap Nedir?
Vadeli hesap banka ile oluşturulan hesap türleri arasında mevcut bulunuyor. Bankadan bankaya değişen faiz oranları ile kişiler vadeli hesaplarını kısa sürede istedikleri bankadan oluşturabiliyor. Vadeli hesabın vadesiz hesaptan ayıran en büyük özellik ise hesabın oluşturulma süresi oluyor.
Kişilerin bankaya yatırdıkları tutarlar hesap sözleşmesinde belirlenen süre ile bankada tutuluyor. Vadeli hesap kullanımı sayesinde müşterilere avantaj sağlıyor. Vadeli hesap tercihlerinde bankaların seçilmesi durumlarında kişiye sunulan vadeli hesap faiz oranları dikkat çekmektedir.

Vadeli Hesap Özelliği
Vadeli hesabın en dikkat çeken özelliği bankaya yatırılan tutarın çekim süresi oluyor. Vadeli hesabın yatırımı durumunda bankada oluşturulan sözleşme bünyesinde süre önemli bir durumu temsil etmektedir. Bankaya sunulan süre içerisinde vadeli hesaba yatırılan tutarlara dokunulamamaktadır. Belirlenen süreler içerisinde çekilen aralar için kişilere farklı faiz ile ödemeler talep edilebilmektedir. Vadeli hesap sürelerinde en çok tercih edilen hesaplar;
6 aylık vadeli hesaplar,
1 yıllık vadeli hesaplar,
5 yıllık vadeli hesaplar olarak belirlenmiştir.
Kişilerin vadeli hesap açılışındaki sözleşmeye dikkat etmesi tutarın belirlenen süre öncesinde çekilmesinde dikkat edilmelidir. Kişilerin banka vadeli hesaplarda faizlere göre yatırılan tutar içerisinde yüksek kazanç elde etmeleri de avantajlar içerisinde bulunuyor.

Vadeli Hesap Avantajı
Vadeli hesaba başvuran kişilerin en büyük hedefi vadeli hesap sürecinde belirlenen faiz tutarlarında kazanç elde edilmesi durumu oluyor. Vadeli hesap açılışında belirlenen hesap süresi boyunca bankanın kişiye sunduğu faiz oranında kazanç elde edilebiliyor. Vadeli hesap açılımında bankaların pek çoğu hesabın süresini belirli aralıklar ile oluşturmakta ve kişilerin seçimine sunmaktadır.
Günümüzde vadeli hesap oluşumu hem şubelerden hem mobil uygulama aracılığı ile kısa sürede tamamlanabiliyor. Diğer bir avantaj ise bankanın kişiye sunduğu faizin belirlenen gün, hafta ay ya da yıl içerisinde sabit olarak sunulması oluyor. Vade seçeneklerinde genellikle aylık açılım talep eden kişilere 3 ay, 6 ay ve 1 ay seçenekleri veriliyor. Aylık seçeneklerin getirileri az geldiğinde ve yatırılan tutarın kişiye faiz sonucu avantaj sunması ile yıllık vadeli hesaplara geçiş sağlanabiliyor.

Vadeli Hesap Nasıl Açılır?
Vadeli hesap açılımı günümüzde hemen her bankada mevcut bulunuyor. Kişiler banka şubelerine giderek vadeli hesap faiz oranlarına ve vade seçeneklerine bakarak tercihlerini belirleyebiliyor. Vadeli hesap bünyesinde genellikle kişiler aylık ya da yıllık vadeli hesapları tercih ediyor. Ayrıca günümüzde internet kullanımının artması bankaların uygulamalarının gelişmesini desteklemiştir.
Uygulama üzerinden istenilen vadede vadeli hesap açılımı gerçekleştirilebiliyor. Vadeli hesap açılımı bünyesinde kişilerin yatırdıkları tutarları belirlenen süreç içerisinde geri çekemeyecekleri göz önünde bulundurarak işlem yapılması önemli bir noktayı oluşturur.