--KEPİRLİM OYUNU

Okul çağındaki erkek çocukları oynar. Oyuncular iki gruba ayrılır ve ortaya bir çizgi çizilir. Çizginin iki yanına onar adım aralıklarla grupların duracağı çizgi çizilir. Çocuklar bu çizgilerle karşılıklı sıralanırlar. Grup da iki kişi arka çizgiye gelip karşılıklı dururlar. Kim rakibine el vurup kendi çizgisine kaçarsa el vurduğu rakibini esir alır. Esir alınan oyuncu rakip oyuncuların yanında durur. Eğer çizgisine varamadan rakip oyuncu ona elini değdirirse ilk elini vuran oyuncuyu esir alır. Oyunculardan hızlı koşan biri rakip oyunculara yakalanmadan esirlere elini değdirirse esirler kurtulur. Oyun; bir grubun diğer grubun oyuncularının tamamını esir alıncaya kadar devam eder.

--MENDİL KAPMACA OYUNU

Okul çağındaki kız – erkek çocuklar oynar. Çocuklar iki gruba ayrılırlar. Belli mesafede karşılıklı sıra halinde dizilirler. İçlerinden birer kişi ortaya gelir ve yönetici durumundaki kişinin elinden mendili kapmaya çalışır. Mendili kapan çocuk kendi arkadaşlarına doğru koşmaya başlar. Diğer çocuk onu yakalayıp el değdirmeye çalışır. El değdirirse kazanır. Değdirmezse karşı grup kazanır. Oyun böylece bütün oyuncuların sırayla mendil kapmasıyla devam eder...

--YÜZÜK OYUNU

Altı tane el havlusu katlanarak düzgün şekilde yere konur. Kura ile ebe olan genç elindeki yüzüğü bu altı katlanmış el havlusunun birisinin altına saklar. Yüzüğü bulan genç oyunu kazanır. Bulamayan genç cezalanır. Ceza ise: (Türkü söylemek, fıkra anlatmak) bu şekilde tanımlanır.

---BİLMECE OYUNU

Yeyinti başkanı genç diğer gençlere Emirdağ'ına özgü bilmeceler sorar. Cevap veren genç bilmeceyi kazanır. Cevap veremeyen genç cezalandırılır. Ceza ise: (Türkü söylemek, fıkra anlatmak) bu şekilde tanımlanır.

--------GELECEK SAYIDA: EMİRDAĞ'DA YEMEK KÜLTÜRÜ-------

KAYNAK: Emirdağlı Fikret Akın'ın '' EMİRDAĞ'DAN ESİNTİLER'' adlı kitabından alınmıştır.