Emirdağ bu sene birbirinden önemli sanatçıların da ağırlanacağı bu festivale hazırlanıyor.  ‘15.Emirdağ Gurbetçi Festivali’ ile 10 gün boyunca ilçede festival rüzgarı esecek. Her gün çocuk eğlenceleri, DJ performansları, festival alanında yöresel standları ve kültürel etkinliklerin yer alacağı festivalde ülkemizin önemli sanatçıları da sahne alacak.

Emirdağ halkının yoğun ilgi göstermesinin beklendiği festivalde Gökçe, Emirdağlı Edeler, Gentlemen, İsmail Altunsaray, Eslem Aktürk, Ahmet Akın, Sinan Akçıl, Burak Bulut, Kurtuluş Kurt gibi isimler yer alacak.

Sosyal medya fenomenleri Sefa Kındır, İlyas Yıldır, Emre Özdemir, Murat Sungurtepe, Çorumlu Amir, Enes Cinpolat da festivalde boy gösterecek.

15 Temmuz Cuma günü, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ nedeniyle ayrıca etkinlikler de bulunacak.

20-21 ve 22 Temmuz tarihlerinde festival etkinliği dahilinde sıra gecesi ve sirk gösterisi etkinlikleri de düzenlenecek. 

Etkinlikler 12-22 Temmuz tarihleri arasında her gün saat 18.00’da başlayacak. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ otogarında düzenlenecek festivale herkesi davet etti.