Emirdağ’ın en meşhur pidesi ‘’Emirdağ Pidesi’’ olarak meşhurdur. Emirdağ Pidesi, dillere destandır. Emirdağ Pidesini yiyen, bir daha yemek ister. Emirdağ Pidesi, yiyen kişilerde Emirdağ Pidesi bağımlılığı yapar.

Emirdağ Pidesi çeşitlidir: Yumurtalı Pide, Kıymalı Pide, Kuşbaşılı Pide, Peynirli Yumurtalı Pide, Kıymalı – Yumurtalı pide olarak belirlenmiştir. Emirdağ’ına giden mutlaka bir pideciye uğrar ve pide çeşitlerinden hangisini istiyorsa yaptırır ve afiyetle yer. Emirdağ Pidesi damak zevki bakımından doyurucudur.

Emirdağ’da genelde hafta sonları ve kahvaltıya misafir davetlerinde Emirdağ Pidesi yaptırılarak ikram edilir. Emirdağ çevresinden başka yerde pek bilinmez ve genellikle serin havalarda Emirdağ Pidesi tercih edilir. Emirdağ Pidesinin yapılmasından sarı buğday ununun hamuru, tereyağ ve köy yumurtasından yapılan tercih edilir. Emirdağ’da merkezde birçok yerde Emirdağ pidesini yapan pideci bulunmaktadır.

Geçmiş yıllarda vefat eden Emirdağ Pidecisi Mustafa Edeer ( Zeynepoğlu ) vardı. Emirdağ’da bu kişiyi herkes bilir. Güzel Emirdağ Pidesi, Emirdağ Güveci yapardı. Hatta kadınlar, Emirdağ bükmesini hamurunu hazırlar ve içine malzemesini koyar, Merhum Zeynepoğlu’na getirirdi ve Zeynepoğlu amcamızda bükmenin pişmesi için fırına koyardı ve Emirdağ Bükmesi fırında pişirilir ve kadınlar evlerine götürürlerdi. Emirdağ Bükmesi damak tadı bakımından gerçekten lezzetlidir. Hatta Merhum Zeynepoğlu amcamız, haşhaşlı pide de yapardı. Hatta kadınlar, Emirdağ’da ne duyduysa, Zeynepoğlu amcamıza aktarırlardı. Emirdağ’da ne olup bittiyse, Emirdağ ile ilgili haberleri Merhum Zeynepoğlu amcamızın fırınına gelenler duyarlardı ve bilgi sahibi olurlardı