Emirdağlılar; Emirdağ ilçesinin her yönden Eskişehir iline bağlanmasından çok memnunluk duyacaklardır.

Eskişehir il ve ilçelerinde 150.000 Emirdağlı yaşamaktadır. Emirdağlıların sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim yönünden Eskişehir ili ile çok kuvvetli bağlantıları vardır. Emirdağ ilçesinin nüfusu: 20.000 civarındadır. Emirdağ, köyleri ile birlikte nüfusu: 40.000 civarındadır. Emirdağlıların çoğunluğu Eskişehir'de, bir kısmı ise: Afyon, Antalya ve İzmir'de yaşamaktadır. Hatta Belçika'da: 130.000 Emirdağlı yaşamaktadır. Hollanda, Almanya, Fransa ve Danimarka'da çok sayıda Emirdağlı yaşamaktadır.

Belçika'da bazı mahallelerin tamamında Emirdağlılar oluşturmaktadır. Örneğin: Belçika'da; bazı mahallelerin tamamında Emirdağlıların yaşadığı yerde bir Belçikalı vatandaş kiralık ev aramak için gelir ve kiralık ev araştırır ama kiralık ev bulamaz. Belçika'nın bazı mahallelerine kiralık ev araştırmaya gelen Belçikalı vatandaşa, Emirdağlılar şu soruyu sorarlar: ''Nerelisiniz?'' derler. Belçikalı vatandaş da Belçikalıyım der. Emirdağlılar da şu cevabı verirler: ''Yabancıya kiralık daire yok'' derler. Yani Emirdağlılar, Belçika'da bazı mahallelerde, Belçika vatandaşı gibi davranırlar ve Belçikalı vatandaşa kiralık daire vermezler.

Belçika'da yaşayan Emirdağlılardan bir örnek daha vereyim: Emirdağlılar, Belçika'da Nüfus dairesine iş icabı giderler ve nüfus dairesinde sıraya girerler. Nüfus memuru sırada olan Emirdağlıların sıra ile nüfus dairesinde işlerini yapar ve sırada olanların hepsi Emirdağlı olunca nüfus memurunun dikkatini çeker. Nüfus Memuru, Emirdağlılara şu soruyu sorar: '' Nüfus dairesinde işlerini yaptığım her kişi Emirdağlı çıkıyor, bu benim dikkatimi çekti: Emirdağ mı büyük, yoksa Türkiye mi büyük?'' sorusunu sorar. Emirdağlıların Belçika'da ağırlığı her yönden fazladır. Belçika'da; Emirdağlı milletvekilleri, Emirdağlı Belediye Başkanları, Emirdağlı Belediye Meclisi üyeleri, Emirdağlı doktorlar, Emirdağlı mühendisler, Emirdağlı öğretmenler, Emirdağlı iş adamları, Emirdağlı esnaflar ve Emirdağlılar yaşamaktadır. Emirdağlıların %80'i okumuş ve meslek sahibi olmuşlardır.

Emirdağlılar; Eskişehir'e idari yönden bağlanmış olsa, Emirdağ her yönden gelişir.