Eskişehirspor Teknik Direktörü Necdet Emre Özbayer 2-0 kaybedilen Yeni Mersin İdman Yurdu maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Necdet Emre Özbayer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

‘‘Evinde oynadığı 6 müsabakanın tamamını kazanan, belirlediği hedef doğrultusunda bütçesi, kadro kalite ve derinliği ile grubun lideri konumunda olan rakibimize kaybettik. 

Rakibi çok iyi analiz ederek özellikle sol kanat, merkez ve ani atakları engelleyecek şekilde belirlediğimiz plan doğrultusunda ilk devrede rakibimize hiç pozisyon vermedik. 

Maçın genelinde ise akan oyunda rakibe hiç pozisyon vermedik desek yeridir. Bunu sağlayan ana husus, oyuncularımızın, alanları daraltarak birinci ve ikinci bölgede savunma prensiplerini doğru şekilde disiplinle uygulamalıydı. 

İlk devrenin uzatma dakikalarında duran top devamında santrası yapılmayan gol ve ikinci devrenin 52. dakikasında penaltıdan yediğimiz goller hem skor dezavantajını hem de rakibimizin daha güvenli bir oyun anlayışına dönmesine sebebiyet verdi. 

Son 7-8 dakikada direkten dönen pozisyonumuz hariç üçüncü bölgede maalesef etkili olamadık. 

Pazar günü büyük taraftarımızın desteğiyle evimizde, oynayacağımız Belediye Kütahyaspor maçını kazanmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.”