Demokrat Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Erdinç Bolcan şu açıklamaları yaptı;

“Geçtiğimiz hafta içerisinde dünya şampiyonu olan Eskişehirli milli sporcumuz Sümeyye Boyacı’yı canıgönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Sümeyye kızımızın bu başarısında emeği bulunan antrenörü Mehmet Bayrak’a, ailesine, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimizi iletiyor, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da seçim vaadi kapalı yüzme havuzu sözünü yerine getirmesini bekliyoruz. Gençlerimizi spora yönlendirmek geleceğimiz için büyük önem taşıyor.

İktidar üniversitesinde sınavında baraj puan uygulamasını kaldırdı. Artık bir net yapanlar bile üniversiteye girebilecek. Sözde boş kontenjanları doldurmak için yapılan bu uygulama üniversiteli işsiz sayısını artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Öğretim görevlileri yetiştirmeden, altyapısı oluşturulmamış üniversitelere karşıyız. Devlet üniversitelerinde öğrencilere verilen burs oldukça yetersiz hatta yok denilecek kadar az. Kimsenin çocuklarımızı mağdur etmeye, emeğini çalmaya hakkı yok.

Türkiye’de öğrenim desteği alıp, borcunu ödeyemeyen insan sayısı 5 milyonu geçti. Borç vadesi geçen 100 binlerce öğrenci yasal işlemler uygulanıyor. İktidarın inşaat şirketlerine vergi muafiyetleri getirip 100 milyonlarca dolar borçlarını silerken, kendi çocuklarına gördüğü uyguladığı bu durum reva değildir.  

Geçtiğimiz öğretim yılında 41 bin sığınmacı yükseköğretim programlarına yerleştirildi. Bunların 6 bini hukuk ve siyasi bilimler programlarında yer aldı. Yakında bu gidişle yabancı uyruklu hukukçuların Türk hukuk sisteminde yer aldıklarını göreceğiz. Bunları söylediğimizde bizi ırkçılıkla suçlayanlar Avrupa’da iyi yerlere gelmiş Türkleri örnek gösteriyorlar. Ancak bu Türkler oraya uzun yıllar önce gitmiş ve entegre olmuş ikinci hatta üçüncü nesil Türklerdir. Bunlar ise Türkiye’ye geleli kaç sene oldu ki?

İktidar artık ipin ucunu kaçırdı. Tüm kurum ağır dejenerasyona maruz kalmıştır. Bu karanlık gidişat ancak sandıkla son bulur. Acil seçim şarttır.”