Emeklilik kavramı, çalışanların, Devlet ile yaptıkları bir akit ile geleceklerini güvenceye aldıkları bir zaman dilimidir. Çalışanlar ise başladıklarında bu "Zaman Dilimini" hayal ederek yaşar, hayatlarını ona göre dizayn ederler.

8 Eylül 1999 öncesi, herhangi bir Sosyal Güvence Çatısı altında çalışma hayatına başlayan sigortalılar için o zamanki akitleşme, kadınlarda 20 yıl Hizmet süresi 5000 gün prim, erkeklerde ise 25 yıl hizmet süresi 5000 gün prim iken, bu tarihte getirilen 4447 Sayılı Kanunla bu şartlara (girdikleri yıla göre) bir de "Yaş Şartı" getirildi.
Bu yaş şartı kişinin doğum tarihi sigorta girişine göre 2 ila 17 yıl arasında ötelendi.
Maç oynanırken değişen bu kurallar neticesinde, çalışan kesim (herhangi bir suçu olmadığı halde) bu yeni kurala göre, geleceklerini çizmeye zorlandılar.

Çalışanların veya genel anlamıyla bir ülke vatandaşlarının (hayatın her alanında) Devletleriyle yaptıkları her sözleşmede, önceden belirlenen bu şartlara uymalarını beklemek, en doğal haklarıdır.
Bu mağduriyet bilincine varan çalışanlar, bu konuya çözüm noktasında bulundukları illerde biraraya gelerek dernekler kurarak bu sorun karşısında seslerini duyurma çabası içine girdiler.

Yıllardır süren bu mağduriyetin Devletin de kendilerine hak vererek düzelmesini beklemek ve yıllar öncesinde hakettikleri bu haklarına ulaşmak, en doğal haklarıdır bu kişilerin.
Halk arasında kısa adı ile EYT liler olarak bilinen kişiler kendilerine boş işler türemişler gibi olumsuz kelime ve söylemler bu mücadelenin içine katılan sayısını artırdı.Vazgecmediler ve sonuna kadar da vazgeçmeyecekler.
Her Devletin vatandaşlarına vermesi gerekli ve bunun öncesinde tutması gerekli akit sözleşmesine sadık kalarak, bu mağduriyeti bitirmesi gereklidir. Tüm mağdur kesim de bu müjdeyi beklemektedir.
Corona virüs sebebiyle şimdilik
Sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışiyorlar.Türkiyedeki bütün EYT dernekleri ve EYT mağdurları tek bir ağızdan çıkarcasına yanımızda olanın yanındayız diyorlar.Bu seçimin sonuçlarını EYT lilerin oylari belirleyecek kadar büyük bir mağdurlar toplulugu olduklarının farkındalar.Bu kararlılık ve bu azim elbette sonuç verecektir.Cunki bütün siyasi partiler burada bir haksızlık olduğunu biliyor kabul ediyor.
Hakkının derdine düşmüş bütün EYT lilere selam olsun