Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Nasreddin Hoca haftası dolasıyla açıklama yaptı. Erol Ayyıldız:"İyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak için millî ve manevi değerlerimizi aziz milletimizin gönlünde mayalayan Nasreddin Hoca’mız medeniyetimizin manevi mimarlarındandır.

Her biri hikmetli nasihatler barındıran fıkraları; milletimizin zekâ, hoşgörü ve vicdanını yansıtır. Halkı irşad etmeye ömrünü vakfetmiş Hocamızın söylemlerini layıkıyla anlamak; değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için büyük önem arz etmektedir.

Sivrihisar’da Hortu köyünde doğan Nasreddin Hoca’mız sadece ülkemizde değil, dünyaca tanınan ve sevilen bir âlimdir. O; sabrın, ümidin, tevazunun, kanaatin, nezaketin, doğruluğun timsalidir.  13. yüzyılda; Hz. Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve nice gönül erleriyle birlikte Anadolu’da birlik ruhunu yeşertmiş, insanlığa ümit aşılamıştır.

Manevi bereketini değerleriyle ortaya koyan Eskişehir’e hizmet etmeyi mukaddes bir görev ve ibadet kabul ediyoruz. Zira Eskişehir’e hizmet etmek bizim için aynı zamanda Nasreddin Hoca’mıza, huzurun mimarları Şeyh Şahabeddin Sühreverdi, Şucaeddin Veli, Aziz Mahmud Hüdayi’ye; Seyyid Battal Gazi’ye, Yunus Emre’ye ve bu toprakların bağrından çıkardığı daha nice değerlerine hizmet etmek demektir.

Bu vesileyle Nasreddin Hoca’mızı rahmet ve şükranla yâd ediyor; Nasreddin Hoca etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını diliyor; Eskişehirli hemşehrilerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." Şeklinde açıklamalarda bulundu.