Almanya, gezilip görülmeye değer bir ülke. Doğa bakımından her yer ormanlarla kaplı. Dağların yamaçlarında üzüm bağları var. Dağların tepeleri çeşitli ağaçlarla örülmüş vaziyette. Şehir içinde ve şehir dışında da yem yeşil doğa hâkim. Ormanların içinde dolaşırken insanın ruhu dinleniyor. Şehir içi tertemiz, şehir içinde dolaştığın ayakkabılarla, evlerin içinde dolaşabilirsin. Yayalar ve taşıtlar, trafik kurallarına tam riayet ediyorlar. Şehir içlerinde yaya kaldırımları 3'e bölünmüş vaziyette. 1'nci bölüm: Yayalara, 2'nci bölüm: bisikletlilere, 3'ncü bölüm ise: Taşıtların park yerine ayrılmış vaziyettedir. Şehir içlerinde yolun ortası ise: hareket halindeki taşıtların gelip gitmelerine tahsis edilmiştir. Trafik işaret ve levhaları; Türkiye'deki trafik işaret ve levhaları ile aynıdır. Yalnız şehir içerisindeki kavşaklara gelindiğinde yol üzerinde 'Stop' yazısı var ve araçların kaç kilometre hızla gideceği yollar üzerine yazılmış vaziyettedir. Kontrolsüz kavşaklarda yolun her iki tarafına aynalar konulmuş, bu aynalara bakarak diğer kavşaklardan gelen araçları aynadan görebiliyorsun. Almanya'da; şehirler arası yolcu otobüsleri yaygın değil. O'nun yerine trenlerle ulaşım sağlanıyor.

            Almanya'da taşıtlar fazla olduğu gibi; bisiklete binenlerde oldukça fazla. Her yaş grubundaki insanlar, bisiklete binerek spor yapıyorlar. Yiyecek ve giyeceklerde ise, Almanya'da marketleşme ağırlıkta olduğu görülüyor. Giyeceklerin fiyatı Türkiye'deki fiyatlarla aynı. Yiyeceklerden et hariç, yiyecekler pahalı. Almanya'da herkes işinde gücünde, kimse kimseyle ilgilenmiyor. Hafta içi akşamları ve geceleri sokak ve caddelerde kimse yok. Ancak cumartesi ve pazar günleri gündüz ve gece eğleniyorlar ve yorgunluklarını atıyorlar. Almanya birleşmeden önce; Berlin yakınlarında Türkler ev almışlar. Ama Almanlar, Berlin yakınlarında ev almayı uygun görmemişler.  Doğu ve Batı Almanya birleşince ve aradaki sınır kalkınca Türklerin aldığı evler Almanya'nın ortasında kalmış ve buradaki konutlar değerlenmiş. Buradan ev alan Türkler kazançlı çıkmış

           Almanya'da bulunan Türkler, son zamanlarda Almanya'dan ev ve dükkân alıyorlar ve yerleşik hayatı Almanya'da sürdürüyorlar. Şimdi orada bulunan ve yeni yetişen Türk çocukları, Türkçeyi zor konuşuyorlar. Bu konuya el atılırsa, son nesil Türkçeyi unutmamış olur.