Maskelerin dağıtımı cuma günü İstanbul ve Ankara'da başladı. Yarın, Kocaeli, Sakarya ve İzmir'de başlayacak. Önümüzdeki cuma günü de diğer büyükşehirler ve Zonguldak'ta başlayacak. Eskişehir'de de maske dağıtımı cuma gününden itibaren başlamış olacak...


Vatandaşların telefonlarına bir SMS mesajı  gelecek ve o mesajlarda yer alan kodlarla eczanelere gidecekler. T.C. numaralarını ve kodu verdiklerinde, eczacı bunları sisteme girecek ve vatandaşlarımız da bir haftalık 5 adet maskesini alabilecek...


Ancak şöyle bir kargaşa yaşanıyor. 
Çok sayıda vatandaş şimdiden maskelerini almak için eczanelere gidiyorlar. Ama eczacıların o SMS mesajları gelmeden vatandaşlarımıza maske vermesi mümkün değil. Vatandaşlarımız o mesajlar geldikten sonra eczanelere gitmeli.
Çünkü eczaneler de hastaneler, sağlık ocakları gibi bir sağlık merkezi ve bulaşma riski rüksek yerler şu anda... Dolayısıyla vatandaşların eczanelerde olabildiğince az vakit harcamasını istiyoruz. 


2 meslektaşımız vefat etmişti... Dün itibariyle iki meslektaşımız daha vefat etti maalesef... Bir meslektaşımız 35 yaşında çok genç bir meslektaşımızdı. Mesleklerini icra ederken bu hastalığa yakalandılar ve maalesef kurtulamadılar.
Günlerdir söylüyoruz... Koruyucu ekipmanlarla ilgili sıkıntımız var. Eczacılar bu ekipmanları kendi imkanlarıyla almaya çalışıyor. Sağlık Bakanlığı eczanelere de koruyucu ekipmanlar göndermeli.


Aynı zamanda, tüm eczacıların ve eczane çalışanlarının da düzenli olarak testten geçirilmesini istiyoruz. Çünkü eczacılar da eğer hastalığa yakalanırsa, erken safhada bunun teşhis edilip gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.
Her türlü hayati riske rağmen, eczacılar olarak pandemiye karşı eczanelerimizde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz...